Tuesday, June 4, 2013

akhirnye.. langkah demi langkah.. alhamdulillah..

assalamualaikum..

hari ni update petang.. sebab ape? sebab office ni tunggang terbalik kerje banyak sangatsangat.. semalam petang kepale saye sakit sangat.. terlampau banyak fikir sampai overload minda saye.. bunyi macam pelik kan? tapi percaye lah.. memang betul.. silih berganti to do list yang perlu saye buat.. kene settle satusatu.. memang terase tau..

alhamdulillah.. syukur sangatsangat.. ufairah akhirnye da boleh berjalan dengan agak jayenye.. kirenye setahun empat bulan la umur ufairah boleh berjalan dengan pakarnye.. takde da lime enam tapak jatuh macam selalu.. ufairah mule bertatih setahun sebulan tak salah saye.. jadi ufairah ambil mase tige bulan untuk master berjalan ni..

sekarang ni kan.. ufairah asyik nak berjalan je.. sikitsikit nak bejalan.. due tige minggu lepas ufairah da boleh bangun sendiri tanpe bantuan.. kirenye dari duduk ufairah boleh bangun berdiri tanpe berpaut pade manemane tempat.. satu pencapaian yang besar bagi saye.. dari baby yang tak mampu langsung nak menghalau nyamuk.. sampai jadi baby yang da boleh berjalan.. alhamdulillah.. terime kasih ya Allah..

sejak pandai berjalan ni kan.. selalu request nak jalan sendiri kat bawah.. bile dukung menangis.. kalau saye nak shopping kan.. sangat mengganggu tau.. sebab nak kene layan ufairah lagi.. tu ok jugak.. kalau kite kejar masekan.. nak tunggu ufairah terkedekkedek.. ya Allah.. geramnye.. lepas tu kalau dekat shopping berjalan taknak sendiri.. nak kite pegang.. ufairah takut kot sebab ramai orang.. tak ke tak stabil budak solehah tu.. bile ibu abah penat ikut jalan.. ibu suruh abah dukung la.. BOBA kan.. backcarry.. menangisnangis.. rase nak gigitgigit je pipi budak solehah tu.. geram..

lagi satukan.. naik tangge pon taknak duduk da.. nak naik tangge sambil berdiri.. alaala orang besar.. cumil!~ kadangkadang.. sambil pegang phone letak dekat telinge jalanjalan pusing satu rumah sambil mulut.. 'helo.. hello.. blablabla' bahase arab ufairah la kan.. da macam businesswoman.. tengok anak membesar depan mate memang satu nikmat.. moge kawankawan yang masih TTC dapat merasai nikmat ini.. amin ya Rabb..

p/s       > rase macam lame sangatsangat tak cerite tentang ufairah..

8 comments:

pijon said...

tahniah..ufairah dah leh berjalan..lepas ni ufairah boleh dah kemas rumah tolong ibu ufairah..pasti ibu suke heheheheh

SweetLikeWhat said...

yeayyy alhamdulillah...

zarena heeney said...

alhamdulillah ufairah dah berjln pun
suka tgk bdk baru mula bertatih nie
terkedek2 berjln eheh

Nafira usof said...

lepas nih masuk bab ibu dia kejar anak plak.. boleh berpeluh ketiak mengejar anak kt shopping mall. kikiki

nuyui a.k.a miss YUI said...

stu peningkatan =)

Nurul Aziz said...

Lepas ni dia ajak main lari-lari pulak.. semputttt mengejar.. ehe.. bestkan tengok anak sendiri membesar? walaupun bagi orang lain macam perkembangan biasa-biasa je, tapi kita sebagai emak, eksiteddd sangat tiap apa benda anak tu buat.. hihi..

amal said...

bila anak dah bleh berjalan haa memang lenguhla mak pak nye hehe.. syabas ufairah!

izzah said...

alhamdulillah..lepas ni leh main kejar2 dengan ibu plk yek ufairah...cik Hannan sy dah jalan jgk dh...punyer la excited leh jalan..abis satu umah dia round..hehe..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...