Friday, June 14, 2013

lup.. dub.. lup.. dub.. salah saye ke?

assalamualaikum..

sampai sekarang hati rase tak sedap.. tak sedap hati sebenarnye.. semalam dengan hari ni saye kerje luar.. semalam seharian saye buang mase buat kerje di tesco.. hari ni cume separuh hari dan petang saye masuk office.. tesco area rumah saye je.. dalam lime ke sepuluh minit sampai la.. tengah hari saye di rumah.. teringin nak makan sambal ikan bilis petai.. tapi ikan bilis takde.. 

saye wasap DH.. 
saye 'abang balik noon ni? kalau balik tolong belikan ikan bilis.. teringin sambal ikan bilis petai' 
DH 'inshaAllah.. abg try settlekan keje.. banyak pc nak kene instal..'

dalam pukul 12 lebih DH wasap kate tak sempat balik.. saye kate takpe.. dalam hati da kecewe.. sebab da kopek petai da.. dari semalam lagi teringin.. memang saye tinggalkan sikit petai mentah.. lain da jadi jeruk.. saye redha je la.. nak buat cemane da tak sempat.. DH nak kene install software engineering dalam 80 PC.. berdue dalam mase sehari.. fengsankan.. takpe.. 

dalam hati saye da berkirekire cemane saye nak hantar ufairah pergi rumah BS.. ye.. ufairah ade dengan saye.. masalahnye.. saye hantar ufairah naik moto.. beg cloth diaper + susu + makanan.. da besar da.. beg pump saye lagi.. beg telekung saye lagi.. cube bayangkan.. muat ke dalam bakul? kalau muat pon.. ufairah nak duduk mane? saye naik motor adik saye.. takde box belakang.. takpe.. saye buat satusatu.. hantar ufairah dulu then patah balik..

saye da mule siap sikitsikit.. susun beg.. kemas sikitsikit.. dalam 1.30 nak gerak la.. sampai office dalam due lebih.. sekali mase tengah melayan ufairah dengar bunyi motor.. DH balik.. terkejut saye.. saye memang tak tengok phone da tadi.. sebab kelamkabut nak siap kan.. DH bawak balik ikan bilis.. hati sebenarnye tak berape sedap.. yela.. sebenarnye saye alaala merajuk.. nak tarik perhatian konon DH tak dapat balik.. sekali DH balik.. terharu..

saye pon mule la masak.. letak nasi buat sambal.. DH pergi sembahyang jumaat.. DH balik saye hidang DH makan.. saye mandi sekajap.. da siapsiap dalam pukul 2 lebih kami keluar rumah.. DH bawak beg naik motor kami.. saye bawa ufairah naik motor adik.. DH da kelam kabut sebab lewat.. yela fikir PC banyak tak install lagi.. DH jalan dulu tinggal saye dengan ufairah kat belakang.. tibetibe..

saye mule jalan je.. rase tak sedap dekat tayar depan.. saye berenti motor.. tengok tayar depan pancit!! kempis takde angin.. DH da lame lepas.. cepatcepat saye horn.. DH sampai saye tunjuk tayar.. nak tak nak DH kene jugak hantar pergi kerje.. kami patah balik rumah dan bertolak dari rumah BS pukul 2.45.. dari kajang ke putrajaya.. lepas tu ke KL.. 

ohh.. pity my beloved DH.. dalam hati rase tak sedap sangat.. rase macam taknak pergi kerje.. nak patah balik.. tapi saye da janji.. report saye kene hantar hari ni.. rase nak nangis.. asyik ulang.. fikir positif.. fikir positif.. tapi hati lup.. dub.. lup.. dub.. tetap rase bersalah.. saye macam susahkan DH ka.. DH pon macam takde mood.. salah saye ke motor tu pancit? saye betubetul tak tahu.. nak naik kerete.. abah pakai pergi ambil adik dekat klang.. Ya Allah.. dugaan sangat tau..

akhirnye.. pukul 3.05 saye sampai office.. saye suruh DH hantar dekat luar pagar kompleks je.. saye menapak la dalam 15 minit.. takpe la.. sekurangkurangnye saye da cut mase Dh.. ntah la.. rase bersalah sangat.. saye tak tau la DH da sampai ke belum.. dalam hati asyik berdoa je.. Ya Allah.. permudahkanlah urusan kami.. amin..

notakemaafan            > saye taktau la DH saye bace tak entry ni.. kekadang DH bace jugak blog saye.. kalau abang bace.. sayang nak minta maaf sesangat.. tak bermaksud nak susahkan abang.. ok.. sudahsudah..   nanti to much info pulak bab rumah tangge.. 

10 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sabar ye, anggap lag dugaan dalam menjalani kehidupan seharian. Insyaallah ada rezeki lebih baik. Siapa tak sayang pasangan kan.

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Bukan ke susah senang patut dikongsi bersama.. :)

Anggap saja ujian kecil untuk anda berdua.. baru tayar pancit. Belum lagi kejadian yang besar2. Banyakkan cari hikmah dgn apa yg berlaku.. :)

Nafira usof said...

InsyaAllah.. suami paham~
bende x dijangkakan~ :)

nik ros said...

sabar tau.dugaan la tu. suami mestu faham kan.jgn sedih2 tau

amal said...

husband faham tu, jgn risau k :)

izzah said...

Nasib baik jgk dia balik,kalau sy mmg nangis sorg2 dah...hehe...mmg dasar hati taman sikit tp buat2 kental je sy ni...yg penting dugaan mcm ni la yg lbh eratkn kita suami isteri...xpe,yg penting sabar yek fifi...

MaMa Rey said...

baiknya husband balik balik htr ikan bilis..

susah senang dikongsi..anggap ia satu ujian kecil utk korang berdua ya..

ros_reeza said...

sabar ye kak Fifi..
memang terharu, part husband akak balik hantar ikan bilis tu :)

zarena heeney said...

mmg sedih gak baca entry nie
tapi tu la adat bila sudah berumahtangga

SweetLikeWhat said...

biasalah tu dugaan rumah tangga.. ;)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...