Friday, June 21, 2013

perbandingan..

assalamualaikum..

sebelum bace entry ni.. singgah la sini.. bace kisah tragedi kami.. khamis dan jumaat lepas saye buat kerje luar.. kerje saye takde la susah mane mase kerje luar tu.. outlet kami pasaraya tesco.. saye kene pergi check barang ape yang selalu penggune pilih.. kire brand yang mane paling orang suke gune.. ade lebih kurang enam puluh item yang saye dengan officemate kene cari.. kadangkadang kalau ade supplier kami tanye.. brand mane paling ramai orang suke.. supplier tu balas.. 'mana balang murah.. itu la olang lebut ma.. sikalang olang tatak tengok jenama suda'  supplier cine.. hihi.. 

tapi kami cari la barang yang nampak familiar untuk dipilih..bile da jumpe kene ambil gambar barang.. gambar berat barang dengan bar code.. termasuk bar code dekat rak.. salah satu item kami butter.. mesti kami pilih buttercup.. sebab jename tu yang agak famous dan orang tau kan.. jadi tugas saye ambil gambar. officemate ambil spesifikasi barang.. 

cube tengok gambar dekat bawah ni.. gambar saye snap.. kami nak yang 250gram.. mase snap gambar ni saye ternampak buttercup yang 500gram.. nampak macam lain je hargenye.. kalau 250gram RM4.99 dan 500gram RM10.99 rase macam rugi pulak beli yang besar. baik beli yang 250gram 2 ketul.. baru RM9.98.. untung RM1.01 kan? selalu kite akan cube beli yang besar sebab nak murahkan.. tapi yang ni.. yang besar lagi mahal.. jadi bile nak beli barang memang kene bandingkan betulbetul..




10 comments:

Ina Haireina said...

Ye tak ye jugak eh fifi.. kalau tak fikir panjang.. dah rugi ni.. kene pulak amek byk yg besar ni.. rugi2..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ni cara tipu customer.. so berhati2 lah

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ni cara tipu customer.. so berhati2 lah

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha salah tag kot.

zarena heeney said...

ena mmg akan pilih yg besar selalunya
pas nie kena lebih berhati2

Nafira usof said...

oohhh.. lepas nih kena hati2.. kena banding harga betol2~

ros_reeza said...

betul tu.. kena banding elok2.. tak boleh main ambil je.. nanti kita yang rugi..

D Yatie said...

Wahhh. Nsib baik husb sy klo beli brg dok kt satu area plg krg 15 min. Hihi. Dia sllu jmp bnd2 gini. :p

MaMa Rey said...

pandai betul kan..sy pn selalu amabil besar sbb biasanya lebih muarahkn..kena banding btl2 lps ni

dalila said...

aku dh byk kali jumpe harga brg mcm ni..yg kecik lg untung bli dr yg bsr..beza harga mcm yg ko bgtau tu..mayak lugi lorh kalo xkira btl2..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...