Tuesday, June 11, 2013

weekend kami..

assalamualaikum..

aci tak? aci tak? hari ni hari selase nak cerite pasal weekend yang lepas termasuk jumaat lepas.. kalau taknak bace takpe.. saye tak kesah.. hihi.. hari ni mood saye ok even hari ni hari pertame saye bekerje dalam minggu ni.. mane tak ok.. pepagi datang kerje da kene jadi buruh kasar.. tagging fail dalam bilik fail.. bile da aktif mood pon ok la.. bile da siap jadi buruh kasar.. buat kerje hakiki.. 

mase ni.. baru la sistem nak buat hal.. mood pon menurun.. yela.. pepagi kite semangat nak buat kerje ade problem.. settle tu datang pulak error lain.. memang boleh zero la mood.. mase tu mood memang out.. tapi takpe.. kite reset minda kite.. alhamdulillah mood makin ok.. tapi bile da reset berkalikali.. sakit kepale la pulak.. ya Allah.. macammacam dugaan.. sabar je la kan..

jumaat lepas saye cuti.. semalam pon saye cuti..sebabnye BS anak saye balik kampung.. saye tak pernah kesah pon BS nak cuti.. kali ni lagi tak kesah sebab saye pon balik kampung.. yeee.. keluarge kecik kami balik kampung.. keluarge besar kami ade buat kenduri arwah untuk arwah mama saye dan mak DH.. tak lupe jugak arwah wan saye.. arwah mak dan ayah adik ipar saye.. berserta aqiqah sepupu baru saye.. yeee.. paksu saye baru dapat anak.. anak sulung.. paksu saye tue setahun je dari saye.. kirenye ufairah dapat mak sedare la!!!

lepas DH thumb print jumaat lepas kami gerak balik kampung.. malam pertame dan kedue tidur di rumah parent in law saye.. malam terakhir baru tidur rumah atuk saye.. dan malam tadi pukul 1201 tengah malam kami selamat sampai ke rumah.. alhamdulillah.. hari ni mule kerje macam biase kepale tingtong.. hahaha.. ingat nak balik awal pagi semalam.. sekali da drag.. biar la lewat terus.. terlepas la saye nak tengok cerite misiku kuza.. takpe esok ade..

kenduri? satu gambar pon tak sempat snap.. yela.. saye sampai malam sabtu kat rumah PIL.. pagi sabtu pukul 11 pagi baru sampai rumah atuk (lokasi kenduri).. memang sampai sane saye dengan DH kene membasuh periuk bagai.. pukul 12 tengah hari majlis mule.. kenduri kat kampung mesti la gotong royong.. bile malam da settle semue kami gerak balik ke rumah PIL.. macam dekat je rumah PIL dengan atuk saye kan.. memang dekat pon.. dalam 30minit.. tapi mase saye dengan DH berkenalan.. kami tak tau pon yang kampung kami dekatdekat.. hahaha.. jodohkan.. ni entry zaman duludulu saye.. cerite tentang kampung kami tu la.. bahase pon akuaku lagi.. malu pulak nak letak link.. hahaha..

ahad pulak.. pepagi melepak dekat rumah PIL.. tengah hari balik rumah atuk.. ade jemputan kenduri.. petang tu pulak kami pergi ke parit buntar.. beli barang dapur dekat econsave.. mase ni pulak.. ufairah seronok berjalan.. taknak orang pegang.. merate berjalan.. kami la kene kejar takut hilang.. tapi tengok ufairah memang puas la berjalan sane sini dekat tempat yang luas.. PIL pon seronok dapat main dengan cucu.. bahagie rasenye..

hari isnin? hari malas nak balik ke pangkal jalan kajang.. tu yang terdrag sampai ke petang.. lepas singgah rumah kakak ipar dekat ipoh sampai la kami ke kajang lewat malam.. hahaha.. hari isnin kami cume melepak dekat rumah atuk.. PIL.. dan kedai makan mak sedare saye.. hari ni saye kerje macam biase.. penat memang penat.. takpe.. malam nanti kite rehat..

mase tulis entry ni saye terfikir.. nak letak gambar ape ni.. rupenyekan.. takde satu pon gambar saye dengan DH snap.. Allahurabbi.. lupe.. rase rugi.. sayangnye kenangan manis terlepas macam tu je.. :( 

5 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

byk cerita dlm stu entry..jimat masa..hihih

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mana aci macam ni.. dah basi entri ni. haha.. seronok lah balik kg macam2 kenduri ada ye

Lisa Sheila said...

seronok fifi balik kg...hee..selamat kembali ke pangkal jalan ye fifi..hehe

psstt..xde rezeki nk trjumpa ngn fifi kat p,kapas..heee

Azian Elias said...

salam kenal..

Nafira usof said...

bestnya dapat balik kampung..:)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...