Tuesday, July 8, 2014

teropong telinga..

assalamualaikum..

petang baru sempat nak update blog.. nak BW semue.. sebabnye pagi tadi saye kene balik rumah nak bawak ufairah pergi klinik.. telinga ufairah tak sakit tapi saye pernah ternampak najis telinge ufairah besar hitam dalam telinga.. maaf ye kalau to much info.. haha..

nak try korek pakai cotton bud takut makin ke dalam.. nak korek pakai besi takut la wei.. dalam kot.. kang tersalah.. telinga anak dare saye jugak yang jadi mangse.. tangguh punye tangguh hari ni saye bawa la ufairah pergi klinik.. klinik yang biase saye pergi bile sakit telinge.. klinik Dr. Esa Rejab.. pakar E.N.T..

seronok klinik tu sebab klinik tu tak pakai camera masuk dalam telinge.. bukan main suluhsuluh tu.. depan kite ade monitor.. memang terbaik la.. besar luas puas tengok dalam telinge.. mulemule masuk belah kiri.. clear.. takde ape.. masuk belah kanan.. sikit mulemule..

doktor terus kate..' oh.. da keras kat dalam..' masuk lagi dalam.. lagi banyak keluarge najis telinge kat dalam.. penuh keliling hitam.. terus doktor cek balik belah kiri.. masuk dalam.. ade jugak.. tapi belah kanan paling banyak.. geram haish tengok.. rase nak korekkorek je ambil..

plan A vacuum.. memang saye nak suruh vacuum pon.. senang licin dalam tu.. tapi budak.. standard la.. mane nak bagi orang pegang telinge tengok.. die takut kot.. jadi gune plan B.. titiskan ubat.. biar tahi telinge tu kembang.. doktor kate dalam mase 2 minggu keluar la najis tu.. lame kot nak tunggu.. tapi redha jela..

da siap jumpe doktor.. teropong consult semue.. tunggu time nak bayar.. saye tinggal suami terus bawa ufairah pergi office.. hari ni hadap jem la balik sebab naik kerete.. suami yang settle bayar dan ambil ubat.. ubat titis dapat dua.. consult RM50.. total RM70.. tapi puas hati la sebab dapat tengok dalam telinge..

ufairah dekat klinik

9 comments:

Kopiolimauice said...

la sian nya ufairah..sib baik dia tak meragam

Jari Manis said...

Akak Jm oernah alami masalah yg sama spt ufairah tu bengang je rasa telinga mmg x selesa. Ufairah budak baik nasib dia x nangis

dalila said...

wahh..terbaekk la..
xde gambar ke?aku spi skang takut bile korek telinga danish lps yg ko citer jd kt ko aritu..takut makin kite korek makin die ke dalam..ngeri hehh..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. wahh bestnya boleh teropong telinga..

aizamia3 said...

Betul2.. kita yang tengok jadi geram.. tapi budak bukan reti dok diam.. kang jadi hal lain pulak.

Nafira usof said...

Delisha pon ade tahi telinga.. tak berani nak korek jugak.. nampaknye kena pi klinik jugak lah nih.

Mimi Azirah said...

samalah anak sulung saya...najis twlinga itam.keras pastu dh keluar bile korek masuk.ke dalam...smp skang xkuar lg dh...mau kne check jugak tlnga die...dh la nk korek pakai cotton bud pun payah lgsg xbg kerjasama

Julia Johari said...

Haaa lama dh julia tak pi belek telinga Qi tu...adeh...terima kasih fifi...membuka mata sikit nak tgk anak lg ni ngeeeeeee

ANIM said...

anak kak pun pernah hadapi masalah sama. guna ubat titis jugaklah

p/s dah masuk blog fifi dlm bloglist. senang nak baca entry fifi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...