Wednesday, July 23, 2014

dam dam dum bunyi mercun..

assalamualaikum..

bile da nak habis ramadhan ni.. raye nak mule.. bile raye nak mule.. memang dam dam dum bunyi mercun la kan.. kene pulak thunder clap ke.. roket.. tale rumah kite.. meletup betulbetul dekat rumah.. memang kuat la jugak bunyinye.. saye takde masalah pon dengan bunyi mercun tu.. cume.. hahaha.. ade cume.. bile ade anak kecik ni oii...

alhamdulillah.. saye masih boleh kawan marah dan kecewe.. haha.. takkan nak marah budak main mercun.. normal la budak main mercun.. mase kite kecikkecik dulu pon kite mainkan.. takkan kite nak halang kegembiraan budakbudak yang nak sambut raye.. nak taknak kene sabarlah kan.. kecuali.. kalau mercun tu orang main tengahtengah malam.. tu memang hangin.. setakat pukul 8 ke 10 malam tu ok lagi..

bile da ber dam dam dum ni.. saye kene ready la kan.. ade anak kecik.. memang selalu terkejut.. kesian ulwan.. tidur terkejut terkejut.. habis nak buat ape lagi.. takkan nak pergi marah bebudak tu.. memang kene duduk tepi ulwan selalu.. tengok.. dan saye cube jugak bedung ulwan.. alhamdulillah ulwan ok.. hilang dah terkejut die.. cume bile da lebih pukul 10.. takde dah bunyi dam dam dum.. ulwan jadi macam ni..


hahaha.. bile da jadi macam ni.. bukak terus jela..
macam mane care korang atasi amsalah ni pulak?

8 comments:

Kopiolimauice said...

meriah mmng meriah bila bunyi mercun ni tapi sian kt bb la kan...

Ruhill Fahima Mohammad said...

Comei kena bedung....

Julia Johari said...

Ulwan...auntie geram sama kamu...comel sgt...rajin mama teman ulwan tido...kasih ibu sampai ke syurga ^_^

dalila said...

macamana?ank i dh besar..skang die plak yg dok main mercun pop pop tu..haha

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, samalah dengan sheila. jam 9 mlm dah bedung Adam. kalau tak sampai ke sudah dia asyik terkejut dan tak lena tidur ~~~

Aty_Fared said...

kaaaaannn.... kalau takde bunyik mercun bagai..macam tak raya pulak..tak meriah..tapi biler ada anak pulak tak ley tido... heheh

Jari Manis said...

Mmg klau mlm raya mercun sana sini sian org yg ada baby tu nk tdo pun x senang kita yg dewasa pun terkejut bunyi mercun tu

Mimi Azirah said...

kadang kadang diorg nih bkn phm kan kite de ank kecik ke x..kalo nak main mercun main je

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...