Thursday, July 3, 2014

cara saya tidurkan anak.

assalamualaikum..

tak tau la tajuk entry ni ade kene mengene ke tak.. sebenarnye saye nak cerite macam mane saye biarkan anak saye tidur.. macam biase la.. kalau anak breastfeed mesti kite akan susukan bay tertidur baru stop breastfeed.. bile ufairah putus susu.. saya ajar ufairah tidur sendiri..

tidur sendiri  bermaksud tidur dengan sendirinye tanpa apa-apa bantuan.. macam kite yang da besar ni.. baringbaring terus tertidur.. alhamdulillah ufairah sebelum due tahun da boleh tidur sendiri.. bile mengantuk baring-baring terus tidur.. 

bile anak da due ni.. senang sikit nak urus.. ufairah tidur tak perlukan botol.. dekat rumah memang jarang minum botol.. kalau ufairah minta susu sebelum tidur.. saye letak dalam cawan je.. ufairah minum dekat dapur terus naik dan tidur.. kalau dengan suami je die dapat botol  tapi lepas minum letak botol dulu baru tidur.. hihi..

tu cerite ufairah tidur.. ni nak cerite bile anak da due ni.. saye tak pernah asingkan derang tidur.. selalu saye biar derang tidur samesame.. sebelahsebelah.. biar bonding antare derang tu rapat dan padu.. ayat ko!~ saye percayekn ufairah sebabnye.. ufairah.. walaupon tidur tepi katil (tanpa halangan) tak pernah jatuh katil.. die pandai budget.. dan ufairah kakak yang sangat pandai jage adik.. tu nanti saye cerite.. macam mane die jage adik die dekat rumah pengasuh..

nah hadiah untuk korang.. layang gambar anak syurga saya ni!

tengok cara tidur derang.. samekan.. 
yang ni pon same.. 
macam ni la derang tidur bersama.. cume bukan hari-hari sebab kadang-kadang ufairah tidur bilik lain~



11 comments:

puan.mila said...

baiknya si kakak tu...seronok plak tgk mak yg beranak dua ni..heheeh

dalila said...

alololo..suwiitttnye..ajar la aku cmane ko wat ufairah tdo xpakai botol..danish wlupun die xtdo sambil isap botol, tp sebelum tido tu mesti nk isap botol dulu..gigi depan dah rosak dh..haiiiilaaa..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, comelnya gaya depa tidur. sy suka tengok adik beradik camni. ehehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, comelnya gaya depa tidur. sy suka tengok adik beradik camni. ehehe

Kakzakie said...

Alahai... sukanya kakak tengok ni Fifi. Bila tengok gambar ni kakak confirm bila besar sikit adik mesti lebih besar dari kakak..

Baguslah kakak minum pakai cawan. Anak kakak dulu semua berbotol sampai besar baru berhenti sendiri sebab dah malu..

::EIDA:: said...

ida kalau tido pun tangan letak kat atas dua dua. husband ida pelik ida tido cenggitu kata die, macam baby tido HAHHAHAH

Nafira usof said...

Comelnyeeee...

tapi sis memang x yakin nak bg Delisha n Anis tido dekat2 masa Delisha kecik.. sbb saiz dorang agak beza.. takut plak nanti Delisha kena tindih ngan kakak dia.. hehehehe

Julia Johari said...

Bijak lah ufairah dah tido sendiri sebelum capai umur 2 tahun...kena ajar teknik mcm ni lah...Qi boleh tido sendiri tp kena ada tgn umi dia...dia nak peluk tgn umi huwaaaaaaa...takkan sampai kahwin nak tido peluk tgn umi syg oiii hahahhaha

Nurul Aziz said...

Kita kan kalau Ayra tertidur sendiri, kita rasa sedih sangat.. hahaha emo kan? budak tu dah besar pun padahal, lagi mengada nak dodoi2 kan gak.. hehe maybe belum ada adik kot, tu yang memang dia jela kot tempat nak manja2 pun..

Kopiolimauice said...

hamboi kemain nyenyak tido nya ye... ;p

Mimi Azirah said...

alolo mcm.mcm cara dua beradik nih tido

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...