Friday, July 4, 2014

cerita weekend lepas.. berkelah pantai buatan pullman putrajaya dan.....

assalamualaikum..

hari jumaat baru nak cerite hal weekend lepas.. orang patut cerite hari isnin.. saye jumaat baru berie.. tapi ok la jugak dari cerite minggu depan kan.. weekend lepas ramdhan kan.. tapi kejadian ni berlaku hari sabtu.. puasa hari ahad..

kawankawan mase study dulu ajak jumpe.. konon nak gathering.. ade la 3 4 orang.. jadi la gatheringnye.. tapi last minit tinggal sorang je yang available.. nak taknak kami redah jugak.. kire 2 family jela.. saye pon ade cakap dekat suami.. kalau takde siapa nak pergi kite tetap pergi jugak tau.. saya dah janji dengan ufairah..

selalu weekend ufairah takde dengan kami tapi weekend ni kami request ufairah dengan kami.. jadi nak taknak memang kene bawak jalan.. kami gerak dah lewat.. pukul 11 setengah kot.. hebat sangat ko.. nak berkelah dekat pantai pukul 12tengah hari.. ko ade? sampai sane kawan saye tak sampai lagi.. ade hal sikit..

ufairah pulak dari rumah memang nak pakai baju mandi die.. pasrah jela jalan pakai baju mandi.. sampai sane kami jalanjalan kejap.. sampai je pantai tau ape jadi? pantai kering.. betul.. kering kontang takde air langsung.. terkejut saye tengok.. memang musim panas betul kan.. sampai kering air..

dekat arrow merah tu patut ade air..

jadi kami pon jalanjalan bentang tikar tepi tasik.. lapar weh.. duduk lepaklepak fikir next step sebab ufairah nak mandi kolam kan.. terus terfikir kolam percint 2.. contact kawan tunggu sane.. o the way pergi sane jumpe warehouse sale the store.. ape lagi.. berenti la.. hahaha.. ufairah taknak tukar baju.. jadi shopping pakai baju renang.. memang weird sangat.. hahaha.. anakanak.. kamu memang pecah tradisi.. shopping pakai swim suit..
food that we had that day..
abah entertain the kids..
ibu with children..
tengok gaye ufairah duduk.. melayu terakhir kot!~
ufairah shopping with this swimming suit

da masuk usha.. takde yang menarik sangat.. beli sikitsikit habis jugak RM100 lebih terus gerak jumpe kawan.. janji dekat masjid besi.. park kereta lintas jalan turun tangga.. jalan sikit jumpe la kolam.. mulemule tutup air pancut kolam tu.. yela.. musim panas kot derang taknak bagi orang mandi.. siap kami bentang tikar.. air pancut pon bukak.. ape lagi.. abahabah layan anakanak mandi.. mak bergosip..

inilah kolam percint 2 tu! takde orang pon..

dalam duk gosipgosip.. makanmakan tu.. boleh pulak guruh.. sekian lame hujan tak turun.. macam nak hujan.. cepatcepat kami kemas.. larilari cari tempat berteduh.. lastlast bawah tangga port kami.. jadi la.. asal sempat sempat sembang tanya khabar.. 5 tahun tak jumpa.. tapi sayang.. kami tak sempat snap gambar.. sempat snap pon sebelum naik kereta nak balik.. sayang sangat.. macamnak kene jumpa lagi ni..

me with BFF.. zuriati..

10 comments:

awEEN said...

bestnye korang..lame betul xjumpe kan..

Kopiolimauice said...

best nya dpt jumpa kwn lama kan..
hahha ufairah pecah tradisi ye ;p

Nafira usof said...

sampai kering mcm tu skali yer.. memang terasa lah musim panas skrg kan~ gambar anak2 mandi x de ke?? heeheh

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

hari tue masa farah stay kat Pullman perasan jugak orang dok bersantai kat pantai buatan nie..mesti best kan..=D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. bestnya lepak2 tepi pantai buatan ~~~

Mimi Azirah said...

wah bestnye lepak lepak ngan fmly kt pantai buatan

dalila said...

aku xtau pun kt cni ade kolam..ingtkan ko pegi kt p3 yg dekat KPKT tu..tp ok jgk pantai buatan tu xde air weh..last aku pegi dulu kotor gle air die..berlumut..ke die keringkan utk cuci..last2 ktorg berkelah kt kolam p3 tu je..

::EIDA:: said...

org cakap lawa. betul ke? agak2 aci tak ida pergi berbuka depan tasik niii kekekkekekkee

ros_reeza said...

Ros dah pernah ke sana masa pesta floria hari tu :)

Julia Johari said...

Seronok yer berkelah...tak nak berkelah ngan julia ke fifi hehehe

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...