Friday, July 18, 2014

cerita kemalangan saya..

assalamualaikum..

kalau korang ade tengok entry ni korang mesti tau yang saye terlibat dengan kemalngan.. lokasi kejadian tak jauh pon.. depan rumah saye je.. salah.. rumah abah saye.. kejadian jumaat lepas.. ngam seminggu.. macam biase.. harihari pukul 7 ke 7.15 saye akan hantar anakanakke rumah BS.. 

hantar anak macam biase.. suami dah pesan.. 'sayang hari ni awal sikit.. abang penat pecut motor' memang awal kami keluar hari tu.. sepuluh minit awal kot.. seronok sebab dapat budget mase.. da hantar anak, kami balik rumah untuk tukar motor.. suami bagi signal awal lagi.. terus belok masuk kiri..

rumah abah saye tepi jalan besar.. takde pagar pon.. kerete da masuk separuh.. tibetibe tepi saye bunyi hentaman.. kuat.. terus cermin crack.. terkejut saye.. abah yang tengah kacau bubur pon terkejut.. lepas langgar tu motor tu terseret sampai langgar alza park tepi jalan.. bayangkan laju tak laju motor tu.. siap boleh terseret sendiri..

saye yang terkejut dalam kereta.. terus jerit.. 'abang.. kite excident ke? bukak lock cepat' saye nak keluar la.. yang naik motor tu due orang.. sorang tersepit bawah alza.. bukan die je yang tersepit bawah alza.. motor hempap die.. lepas tu motor dengan die ade bawah alza.. alza tu lowed kot sebab pasang bumper.. korang bayangkan orang naik motor tu kene hempap motor.. motor tu kene hempap alza..

saye memang ingat orang tu dah mati.. kawan die berie tarik tak keluar tapi tak boleh.. suami saye keluar tolong tarik.. selamat boleh keluar orang tu.. dan syukur sangat die pakai helmet.. kalau tak.. innalilah dah agaknye.. laju tak lahu inpak.. bende 'setebal' orang campur motor boleh masuk bawah alza.. saye pulak sibuk tengok kerete.. seram nak tengok orang tu..

bile orang tu dah keluar dari bawah kerete.. kawan die kot.. datang memekak marahmarah.. 'korang tak bagi signal ke?' saye memang panas hati la.. dari kesian jadi geram.. terus saye balas.. 'ko tengok.. ko langgar pintu kan? kiterang da bagi signal.. dah masuk dah pon.. yang ko menonong langgar dah kenape?' natah ape die bising lagi.. saye balas.. ' korang tengok la.. korang langgar pintu.. kalau kiterang terus masuk tak bagi signal ko mesti langgat bodykan' 

lastlast abah cakap..  'dah pergi buat report' terus sorang tu tarik kawan die.. derang blah dari situ wei.. 2 2 pakai seliper sebelah.. sebab ade tertinggal kat depan rumah.. jangan kate seliper derang tinggal.. motor pon same derang tinggal.. dan sampai sekarang motor tu tak bertuntut.. kiterang da dapat detail owner.. cume tak ada masa nak jumpe je.. suami ade google alamat owner.. tapi alamat yang tercatat dalam detail owner motor tu tak wujud.. 

kiterang dah try kejar due orang tu.. tapi sekejap je dah hilang.. lari masuk hutan.. dan korang nak tau siape due orang tu? saye pon tak tahu.. haha.. yang saye tahu.. 2 2 tu bukan warganegara dan owner motor tu pon bukan warga negara.. kalau tak dapat jumpe owner tu.. memang total lost kami yang tanggung la.. tapi tu la.. kesian derang sebab lari darah menitik.. bukan kami nak marah.. cume nak ajak bincang care baik.. tapi kenape derang lari? korang agak?

gambar? dah bagi dekat wordlesskan.. click je link kat atas tu..

7 comments:

Kopiolimauice said...

huih! sib baik takde org rakam kan klu tak jdi kes kiki...nasib baik fifi sekeluarga selamat...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, laa tak pasal2 kan keta awak park kat depan rumah kena langgar. hmm depa lari sebab takut kena tangkap polis kot? sabar ye yangg. dugaan kamu sekeluarga, kuatkan semangat ye..

Nafira usof said...

Alahaiii.. syukur lah x de pape.
habes tuh motor tu nak kena hantar gi balai x?

Jari Manis said...

Rasai dua org tu tskut polis lagipun sah2 itu moto curik, hai nasib baik family fifi x debpape tp tulah sah2 total damage kena tanggung sendiri

Psst : klau baca komen ni tlg emailkan akak alamat umah. Dont worry alamat tu akan d simpan dgn baik x de tujuan jahat :-)

dalila said...

motor curik kot..ke PATI..eh2..memandai plak aku wat andaian..hakhak..nasib la korg xde pape..kete je yg teruk..

Mimi Azirah said...

lor die yg lggar pastu org tlg mrh plak...

Julia Johari said...

Berderau jantung baca fifi...ya Allah laju betul mamat2 motor tu bawa motor...nasib baik fifi dan suami selamat...ya Allah, kita dah berhati2 tp org lain yang hentam kita nak buat cm ne kan...doa fifi doa semoga Allah lindungi kita semua...amin

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...