Thursday, December 19, 2013

merajuk??

assalamualaikum..

pagi tadi ade cakap nak up due entry kan.. lepas tu siap cakap nak up entry gambang.. tak jadi la sebab kene karang panjangpanjang.. jadi kite up entry simple petangpetang ni.. asal saye up lebih dari satu entry hari nikan.. jadi la.. kite cerite tentang ufairah..

ufairah ni kan.. IQ die tinggi.. okeh puji anak sendiri.. alhamdulilah.. umur 14bulan boleh kire satu sampai sepuluh.. sekarang still sampai sepuluh lagi.. one sampai ten.. lagu pulak +-10 lagu die hafal.. tu tak masuk 4 5 zikir.. mase setahun 6bulan ufairah da boleh ikut zikir hasbi rabbi.. tak boleh blah puji anak sendirikan.. tak kesah lakan.. siape lagi nak puji anak sendiri..

bagi saye IQ ufairah tinggi la.. untuk kanakkanak 23bulan.. jadi EQ ufairah mesti lagi tinggi.. Ya Allah.. kuatnye merajuk anak dare tu.. sebelum ni saye pernah tinggal ufairah dekat rumah.. tinggal dengan atuk dengan opah sebab nak beli barang sikit je.. kejap je pon.. bile saye balik.. terus ufairah lari pandang belakang.. muke sedih sangat.. saye pujuk pon ufairah buat tak tau.. bile saye panggil je. 'ufairah.. sayang ibu.. sini sayang..' terus menangis anak dare saye.. subhanAllah.. comelnye la merajuk..

tu standard la kan anakanak merajuk dengan ibu abah.. ni semalam.. atuk ufairah (abah saye) balik kampung.. satu malam je pon.. mase atuk ufairah on the way balik atuk ufairah call ajak makan dekat luar sebab baru bawak balik ikan baru naik.. sampai kedai makan.. ufairah nampak atuk terus pandang lain.. tolak la muke cemane pon.. taknak..

jangan kate tu.. nak duduk sebelah pon taknak.. bukan main merajuk.. macam pakwe makwe pon ade.. geram je tengok.. tapi bile atuk tak tengok ufairah pandang pulak.. lame die tenung.. coklat tak pernah tolak. kali ni atuk keluarkan segenggam coklat pon tak layan.. amboi ufairah memang merajuk betul.. lebih setengah jam jugak atuk nak pujuk ufairah.. tu pon kejap nak kejap taknak.. perkare ni jadi malam tadi.. harap balik rumah petang ni ufairah da tak merajuk dengan atuk.. jom tengok bukti..

tengok muke ufairah.. 
bukan main masam lagi muke.. 
atuk nak pegang pon panjat opah.. 
geramkan tengok muke ufairah.. buat tak layan.. tak dengar je..

sebenarnye.. nak letak ufairah dekat kerusi tu pon payah.. ufairah taknak duduk situ sebenarnye.. dekat 20 minit pujuk ufairah duduk situ.. kalau tak duduk meje sebelah.. anak la anak.. comel sangat.. geram ibu.. da.. jom tengok santapan kami.. yang sempat di snap jela..

lauk yang atuk ufairah bawak balik.. bawak g kedai.. minta kedai masakan.. sedap sebab semue baru naik dari laut..

baruperasan              > entry ni pon panjang~~

6 comments:

~Lieza~ said...

Bijaknya Ufairah... kanak2 mmg cpt absorb kn...mmg kita as mak la yg slalu puji anak...sape lg nk puji kn... =)

DYatie said...

Ufairah sangat bijak! =)

Super Girl said...

hebatnye . dah boleh hafal 4-5 zikir . bijak2 :)

izan mama mia said...

bijaknya ufairah..dh dpt hafal semua tuuu..tahniah ..gd girl
hihi merajuk pulak...comey jer..geram haih aunty tgk... hihi

dalila said...

hahaha..bukan main lg ye ufairah..
makan kt kedai tp bwk lauk sendiri utk masak?
bole ye?

ros_reeza said...

Alahai Ufairah.. janganla merajuk camtu.. kesian kat atok..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...