Thursday, December 26, 2013

Gambang Resort City.. gelagat ufairah part #6..

assalamualaikum..

konon semalam nak up gambar ufairah time hantar abah, ummi, atuk dan pakngah.. tapi tak sempat.. duduk rumah lepaklepak memang tak on laptop.. petang pulak melepak rumah mak angkat saye sampai dekat pukul 10.. balik rumah memang flat habis.. sampai rumah siapsiap sikit.. cari bantal.. ZZZzzzZZZzzz.. ufairah dengan DH uruskan diri sendiri..

hari ni mood tak berape nak datang.. tapi takkan nak buat wordlesskan.. takpe.. kite tepek gelagat ufairah mase dekat Gambang awal bulan yang lepas.. lepas ufairah cakap sesuatu yang buat saye nak nyorok bawah meje tu.. ufairah buat satu gelagat cute.. aii la anak.. makin bijak kamu sekarang..


mase tengah makan tu.. tibetibe ufairah nak turun dari high chair.. nak duduk kerusi biase.. DH pon angkat la ufairah.. anak ohh.. anak. macammacam hal.. bile ufairah dah landing atas kerusi.. high chair tu kosong.. terus di capainye bear.. ufairah ntah kenape sepanjang dekat gambang.. ke mane saje bawak bear.. kecuali mandi kolam.. da pegang bear ufairah letak atas high chair..


amboi kamu ni anak.. macam da besar sangat.. saye biar kan je perlakuan ufairah.. nak tengok next step.. selagi tak merbahaye saye biarkan.. tau ufairah buat ape.. jom tengok gambar..

mulut bising cakap.. 'bear duduk..' sambil tepuktepuk bear..' 
'bear.. makan.. ammp..' ternganga mulut suapkan bear makan.. 
lepas bear makan sengih..

ufairah hampirhampir nak bagi bear minum.. mase ni ibu kene tahan.. kalau tak basah bear.. da la sekor ni je abah angkut dari kajang.. anak oh anak.. macam da besar sangat.. tak kire la kamu besar mane.. kamu tetap baby ibu.. ibu sayang kamu sangatsangat..

4 comments:

dalila said...

hahaha..
ok la tu bagi makan kt bear..
jgn adik kuar nnt bg makan adik udah ler..

Umi Qi said...

Pandai ye ufairah sekarang hehehhe
Lucu dia main bear tuh tau....bijak dia...aah btol ckp dear, besar mana pun anak kita...mereka ttp baby kita sampai bila2...suka ayat tuh heheh Umi pernah pi situ dulu honeymoon masa baru2 kahwin hahhahah besttt

izan mama mia said...

ehe..ufairah tu tiru gaya mama dia buat kat dia sebenarnya...kan anak suka tiru kita..hihih..comel je gelagat anak anak nie..buat kita senyum

Nafira usof said...

amboiiii.. pandainye dia~
hehehehe

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...