Monday, December 16, 2013

sayang ibu, sayang ufairah, sayang abah..

assalamualaikum..

selamat pagi.. jom halau monday blues dalam diri.. okey.. saye baru lepas menguap.. mengantuk.. dekat office ni takde orang.. semue kerje luar area utare.. jadi dekat office ni tinggal 5 6 orang je.. sunyi je rase.. memang terase nak tidur la.. pagi ni fikir cerite senang.. walaupon da banyak kali tekan backspace betulkan ayat..

last week saye balik kampung.. bertolak dari kajang pagi khamis dan balik kajang balik ahad pagi.. balik pon ade hal kalau tak mesti tak balik punye.. sibuk dan cui pon da kurang.. pahampaham jela bile kat kampung.. nak call out pon susah dapat line.. inikan pulak nak belek blog bagai.. pasrah jela bile masuk dalam gue (takde line)

ufairah da lame sebut perkataan ni.. sambil pegangpegang tangan saye.. pelukpeluk ke.. kiss kiss ke.. cakap..  'sayang ibu..'  dengan nada ngadengadenye.. melting sangat.. bukan sekali.. banyak kali sebut sayang ibu.. dengan muke manjenye.. eii.. geram.. terase rindu la pulak..

malam tadi sebelum tidur.. saye DH dengan ufairah bertige mase tu.. da nak tidurkan jadi semue ready la atas katil.. saye bagi salam, ucap selamat malam, bacekan doa tidur untuk ufairah.. lepas tu macam biase la.. bagi salam, minta maaf dekat DH.. settle semue ufairah pelukpeluk tangan saye sambil sebut.. 'sayang ibu.. sayang ibu..' selalu saye mesti balas balik..  'sayang ufairah..' setiap kali ufairah sebut saye mesti balas.. hargai ape yang die buat.. 

tibetibe satu suare keluar..  'sayang abah'  tau siape yang sebut? DH yang sebut sayang abah tu.. terus saye ketawe.. lepas tu cakap.. 'ala.. kesiannye.. terpinggir..' hahaha.. da saye dengan ufairah duk sayang berdue.. sedangkan ufairah tidur tengah tau.. boleh je ufairaj nak pegangpegang peluk abah ufairah.. anakanak.. kesian betul dekat DH.. hihi.. lepas ni kene ajar ufairah sebut sayang abah selalu.. bukan ufairah tak sebut.. tapi jarang sangat.. kalau sayang ibu selalu kot!~

5 comments:

Nafira usof said...

tersengeh2 akak baca n3 nih.
kesian plak kat ayahnye.. dah selalu anak dengan ibu dia jer. lepas nih kena ajar anak2 sayang2 ayah dia pulak.

nor azalia said...

As Salam....hye fifi..nk mintak email add boleh??
ada nk tnya pasal bbt chart ni

dalila said...

haha..sian abah..
xpe la..adik baru nnt geng ngan abah plak
;p

::EIDA:: said...

alaaa sian abahnye.. hehehhee

ros_reeza said...

allala, sian kat ayahnya kan.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...