Friday, December 27, 2013

alhamdulillah.. rezeki jangan ditolak..

assalamualaikum..

dari dulu niat nak cerite tentang ni di hari jumaat.. tapi asyik tertangguh.. akhirnye jumaat ni jadi pilihan.. rupenye ni jumaat terakhir tahun ni.. jumaat tahun 2014.. itu la kot hikmah asyik tertangguh je.. sebenarnye dekat entry ni saye nak buat pengakuan.. hahaha.. macam penjenayah pulak kan..

tak pernah lagi saye buat pengakuan terbuke tentang hal ni di manemane.. ni yang pertame la.. tak kesah la kalau korang heran ke tak.. tapi biarla bende ni tersimpan di sini.. korang ingat lagi entry ni? korang terjah la sendiri tengok.. yang tibetibe terpublish tu.. ok jom kite pecah rahsie..

gambar tu memang ibu ufairah yang punye.. miahaha.. bukan google punye tau.. dan gambar tu bukan mase ufairah.. tapi mase ufairah da setahun lebih.. oh my.. miahaha.. korang sambung la sendiri.. mase type entry ni saye senyumsenyum.. hahaha.. baru tersedar diri kot.. tige kali saye buat test.. siap pakai clearblue sebab tak percaye.. haha..

ye.. memang ufairah nak dapat adik.. alhamdulillah syukur.. da 29weeks+ kot.. saye tak berape ingat.. dan yang saye tahu.. kemungkinan ufairah akan dapat adik feb atau mac 2014.. alhamdulillah sepanjang mengandung kali ni takde alahan.. kalau ade pon mild sangat sampai saye sendiri lupe yang saye mengandung.. mase ufairah dulu teruk sangatsangat..

paling buat saye lupe saye mengandung mungkin sebab sampai sekarang saye masih bawa motor sendiri dari kajang ke putrajaya.. DH da banyak kali offer nak hantar dan ambil.. abah pon da hinthint suruh naik kerete.. tapi saye yang taknak.. selagi saye mampu saye nak berdikari.. saye taknak susahkan DH hantar dan ambil saye.. kan DH saye kerje dekat KL.. kesian nak kene ulang alik.. tapi alhamdulillah.. setakat ni Allah permudahkan urusan kami.. sekian pecah rahsie dari saye..

15 comments:

Chekgu Azrine said...

tahniah sis
tc ye

DYatie said...

as expected! dah beso dah pun haaaaa.
alhamdulillah. tahniah fi!
jaga diri.
:)

Nafira usof said...

hehehehehe.
sis dh agak dah.. hehehe
Tahniah yer~

Didie Kamila said...

Wah gigih nya naik motor dari Kajang ke Putrajaya..pape pun take care..:)

pijon said...

tahniah fifi..ufairah dah nak dapat adik dah..

pijon said...
This comment has been removed by the author.
pijon said...
This comment has been removed by the author.
dalila said...

hahaha..akhirnyaaa...
ni yang aku tggu2..ingtkan nak wat PC baru nak ngaku..kahkahkah..
take care weh..
ape???naik motor lagi????
dasyat..baik2..mcm2 bole jadi wlupun bkn kesalahan dr kite..

Kopiolimauice said...

dah agak ;) coz entry umrah tu dh mcm nmpk bb bump nye hihi tahniah ;)

izan mama mia said...

tahniah....sukanyalah ufairah nak dapat adik

TiranaAduka said...

salam sis
Alhamdulillah...

ros_reeza said...

kan betul!saje je Kak Fifi ni tau.. nak buat teka teki.. hihihi.. Alhamdulillah.. tahniah kak Fifi./

Umi Qi said...

Alhamdulilahhhhhh.....tahniahhhhhhhh tau...hepi Umi Qi sgt2...rezeki Allah...terima dgn hati gembira....

::EIDA:: said...

erkkkkkkk? 29minggu baru pecah rahsia. hhhehhe.. pandai simpan ni.. tahniah yeee ;))

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. lamanya awak simpan rahsia. heeeee taniah. anak kedua awak akan sebaya la dgn baby kita. in shaa Allah. semoga dipermudahkan ye :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...