Tuesday, December 10, 2013

arabian bay resort gambang.. #part 2

assalamualaikum..

tengok tajuk entry pon da boleh agak kami tinggal dekat bay mane kan.. dekat gambang resort ni ade due bay.. satu Caribbean bay resort kedue arabian bay resort.. masukmasuk pintu gerbang je jumpe arabian dulu.. jalan depan lagi baru jumpa caribbean bay.. arabian bay ade 3 blok.. 1, 2 dan 3..

kami disambut oleh hujan!~

kami tinggal di blok 3.. berhadapan dengan tempat makan.. hihi.. takde pool view ye.. pool view blok 1 dan 2.. ade bagusnye jugak.. takut bile ufairah nampak pool je.. 'ibu.. nak mandi kolam..' tak ke haru.. da la kat sane lebih dari 24jam hujan!~

sebenarnye.. sebelum pergi sane lagi saye da berdoa dalam hati.. nak bilik yang selalu orang lalu.. taknak bilik hujung dan menghadap hutan sebabnye saye ade bace satu blog tu.. mase derang menginap di arabian ade kejadian seram.. hihi.. alhamdulillah.. kami dapat bilik yang selalu orang lalu.. bukan selalu da.. memang lebih dari selalu.. sepanjang mase tutup langsir sebab balkoni kami selari dengan jejantas yang menghubungkan blok 3 dan lobby, tempat makan, dewan dan macammacam lagi la.. ambik kau. nak sangatkan..


walaupon da dapat bilik yang takde privacy langsung melainkan kalau tutup pintu tingkap langsir semue.. saye tetap suruh DH pasang surah al-baqarah sesampai di sane.. sebelum tidur malam pertame pon kami pasang.. risau ade bende yang tak diingini terjadi kan.. bilik alhamdulillah ok. boleh la kalau nak tidur.. katil super duper luas.. ibu abah siap tak sedar diri taknak share katil.. siap mintak cot untuk ufairah.. haha.. cume malam pertame ufairah tidur sekatil dengan saye..


bilik air lupe nak ambil gambar.. luas dan besar bagi saye.. cume takde bath tub.. kalau tak ufairah mesti boleh berendam.. takpe.. dapat mandi air pancut pon lebih setengah jam ufairah berendam.. kalau ade tub tak tau nak kate ape.. sebenarnye.. malam ketige kot.. kawan DH suruh kami pindah penthouse sebab bos DH tak dapat datang.. DH tolak.. saye pon tolak sebab tak berani.. bukan takut ok.. saye ade jugak ajak DH masuk tengok snap gambar dan cerite dekat sini.. tapi mase suntuk sangat.. tak sempat..

facilities dalam bilik pon same je macam hotel lain.. dalam bilik air derang bagi sabun dan shampoo je.. lain takde.. tea and coffee making facilities ade..mini bar pon ade.. TV flat screen cume siaran tak best langsung bagi saye yang bukan kaki TV.. ade due kerusi dan satu meje unk lepaklepak.. bilik super luas bagi saye.. iron board dan iron memang da disediekan dalam almari.. ade lagi yang saye lupe? tak da kot.. tapi kalau nak tinggal sane boleh la buat tidur dan rehatkan badan.. selese bagi saye.. tak boleh banyak cekadak sebab duduk free kan.. haha.. ok.. settle bab bilik.. bab lain nanti kite sambung ye.. :)

4 comments:

dalila said...

wahh..bestnye..
bilik besau gila..
rate bape ni 1 mlm?
aritu aku dok apartment 2 blk..tp tu klu gi ramai2 best la..

Kakzakie said...

Ufairah yg nampak seronok sangat tu. Siap jelajah semua kawasan ye hihi..

::EIDA:: said...

best ehh g gambang bawak budak2.. ida teringin tapi tunggu ade anak la.. hehehhee

- said...

salam kenal..

besar biliknya ye...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...