Monday, December 30, 2013

kisah pagi isnin..

assalamualaikum..

saye tau cerite ni takde motif.. tapi saye tetap nak cerite sebab bende ni penyebab saye mondays blues.. sedangkan dari petang semalam da set dalam mind nak buat kerje yang bertimbun.. sekarang peak hour la untuk unit saye..

pagipagi pukul 715 baru la DH perasan kunci motor DH missplace.. Ya Allah.. DH kene keluar rumah sebelum pukul 725 baru la dapat thumb print sebelum pukul 8.. tu pon kene pulun habis la.. mane nak sempat cari kalau pukul 715 baru perasan.. da menggeledah satu rumah.. lastlast jumpe da 725 lebih.. tau jumpe kat mane? dalam plastik sampah.. tempat DH kumpul plastikplastik dan kertas.. hahaha..

da alngalang lambat.. saye suggest dekat DH.. 'abang.. kalau pergi kerje mesti lambat.. kalau hatar sayang pon lambat.. hantar sayang jela..' lastlast DH hantar saye.. hihi.. syok la sebab boleh breakfast same.. tetambah motor saye nak kene tukar minyak hitam dan repair sikitsikit.. boleh la DH terus pergi bengkel.. da memang ade masalah kan..

tu da mood lari da.. sampai je office saye pergi breakfast.. yang tak boleh blahnye.. pas kerje saye hilang!!! Ya Allah.. serabut otak fikir.. dari nak buat kerje jadi fikir masalah je.. tak ke haru.. habis satu office saye canang pas hilang.. kot orang jumpe boleh la bagi dekat sayekan.. tunggu punye tunggu takde.. dekat pukul 10pagi DH call bagi tahu yang pas saye ade kat bawah seat motor.. weh.. lege sangat kot. tapi tu la.. mood da jauh ke tengah.. da nak karam.. memang tak dapat nak tolong la.. nak taknak buat kerje sikitsikit dan slowslow..

kejap lagi baru nak BW satusatu.. penat deh layan dugaan hari ni.. hormon pulak wengweng.. sabar jela kan.. jadi itulah cerite tragis saye di pagi isnin.. sekian.. hihi..

10 comments:

Mar Mansor said...

tula dugaan..lepas satu..satu..emm..biasanya klu dah bad mood tu smapi ke ptg la jwbnye..

Kopiolimauice said...

betul2 monday blues ni T__T sian bb dlm tu dia pun tanjat sama bila mummy dia kelam kelibut kan ;)

ros_reeza said...

hihi.. macma -macam yang berlaku kan... kadang-kadang bila kita nak cepat tu yang jadi lagi lambat...

dalila said...

bwh seat motor?
dey..apeda..
nasib ko xcarik sampai ke tempat aku
haha

Nafira usof said...

Dugaan yer.
kadang2 mende2 simple pon bleh buat mood kita kelaut kan~

izzah said...

Mmg dugaan sgguh tu fifi..kalau sy jd gitu, mmg mcm ayam berak kapur la xleh duk diam...resah gelisah je rasa..serba serbi xkena...

~ NANA ~ said...

ayooo dugaan betol...hehe...takpe, esok2 mesti ada luck :)

dalila said...

fuhh..fuhh..
berabuk dah ni..cpt update weh~~
haha

dalila said...
This comment has been removed by the author.
Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. lama tak singgah sini. sabar la ye..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...