Wednesday, December 11, 2013

wordless ke entry belated?

assalamualaikum..

hari nikan hari rabu.. ingat nak tepek je sekeping due gambar.. sekali teringat.. eh.. semalamkan birthday DH.. tapi tengah fikir perlu ke wish kat blog? kan da wish kat whatsapp.. face to face.. kat blog pon nak kene ke? hahaha.. saye ni pemalas ok.. jadi tak payah la kan.. cume nak bagitau semalam birthday DH saye.. ok itu saje.. ade orang kesah tak? haha..

saye tak sambut tak buat ape pon.. cume belanje DH makan dekat secret recipe je.. tu pon kek seketul dengan tom yam kung share.. hahaha.. kede tak? bukan sebab ape.. DH yang taknak.. lepas da makan tu saye beli hadiah.. tapi bukan hadiah untuk DH.. beli mainan untuk ufairah.. siap cakap lagi.. 'untungkan jadi anak.. birthday abah.. tapi yang dapat hadiah anak' hahaha.. isteri oh isteri..

sebenarnye DH ade request sesuatu.. yela.. 2 3 hari sebelum birthday DH saye duk ulangulang.. 'abang.. birthday tahun ni takde hadiah.. tak sempat nak beli' padahal tahuntahun sudah penuh dengan kejutan.. kesian DH saye.. agak DH da rimas saye ulangulang takde hadiah.. rase bersalah kot.. DH request sesuatu.. tapi bende tu saye da bagi tahun lepas.. takkan due tahun berturutturut hadiah same.. taknak r.. saye cakap boleh la.. tapi dalam hati taknak bagi..

lepas tu petang semalam saye cakap.. 'abang.. sayang takde duit nak belikan abang hadiah tu..' padahal tak mahal mane pon.. masih dalam kemampuan saye la.. tak sampai RM300-400..  sebenarnye tu alasan.. DH pon cakap' takpe la.. abang beli pakai duit abang.. cume sayang teman' hahaha.. kesian DH.. terime kasih memahami isterimu ini..

sebenarnye saye dalam proses mencari sesuatu untuk DH.. masih dalam proses perbincagan dan pemilihan.. inshaAllah.. sampai la sesuatu yang saye da aim lame sangat untuk DH.. harap DH tak bace entry ni.. boleh la buat surprise.. sebenarnye.. baru semalam saye deal dengan seseorang untuk DH.. takpe la.. tak dapat bagi hadiah mase hari jadi.. dapat jadikan date tu sebagai permulaan buat sesuatu untuk DH pon jadi la kan.. haha.. ayat penyedap hati..

nakbagitahu         > tak jadi entry wordless la.. jadi entry belated DH.. kahkahkah..

buah hati saye.. moge kite bersame di dunie dan kekal sehingga akhirat.. amin!~

2 comments:

dalila said...

hepi besday abah ufairah..
wahh..apekah??
mcm spesel je..

IbuNoey said...

hehe..memang kadang-kadang pening nak cari hadiah kan..IbuNoey ari tu pun masa anniversary kawin,dok pening nak pk hadiah apa.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...