Monday, December 9, 2013

big bad wolf..

assalamualaikum..

minggu lepas update hari isnin je.. hihi.. maaf la kawankawan.. saye sibuk.. sibuk berehat.. bukan ape.. dekat gambang cuace hujan sepanjang mase.. nanti tu cerite entry lain.. ade tragedi.. ade suke ade duke.. yang penting saye tak update sebab mood ikut cuace dekat sane.. ikut hati nak je pergi jumpe geng blogger.. hana yang ade dekat UMP.. tapi cuace.. hai la.. tak memberi kerjasame..

sebab hari ni hari isni.. mood.. hurm.. hampeh.. ingat nak up entry tentang gambang.. macam biase.. malas nak ingat.. jadi cerite bende yang baru.. big bad wolf.. siape da pergi? saye da pergi.. alhamdulillah.. berjaye habiskan duit.. +-RM800 jugak.. gulp.. tapi ade buku orang lain pesan jugak.. buku kami dama RM500 kot.. sebenarnye buku ufairah.. bukan buku kami.. saye grab buku due ketul je.. DH berbelas la jugak..

jadi kepade sesiape yang tak pergi lagi.. boleh la pegi.. last BBW 15 DEC 2013.. open 24 hours non stop.. jadi takde alasan untuk tak pergi sebab korang boleh terjah pukul 2 3 pagi.. cool kan. kalau tak malu.. pakai baju kelawar pon boleh!~ hahaha.. saye pergi pagi jumaat lepas (6 DEC 2013) pukul 7 pagi.. memang time die buka.. heaven je shoping.. orang tak ramai.. buku bestbest pon banyak lagi..

mase ni tak ramai lagi orang.. best..

naik je pukul 10pagi.. orang da ramai sangat dan sangat sesak.. saye spend hampir 6jam dekat sane.. bawak balik buku 3 kotak A4 double A.. haha.. memang banyak la.. naik motor pulak tu.. tapi bukan sorang.. dengan DH la.. cume DH tukang hantar dan ambil je.. kerje menyoping kerje saye.. tak puas tau 6 jam dekat situ.. 
ni total buku untuk first trip saye.. :) saye punye due ketul yang bawah sekali tu je..

pagi sabtu pukul 10lebih saye da ade dekat saye.. hahaha.. second trip.. bawak balik buku satu lugage + 2 plastik.. miahaha.. mane tak habis banyak duit.. spend time lebih kurang 5 ke 6 jam.. saye memang gile buku.. walaupon tak habis bace lagi bukubuku yang lepas.. saye tetap eli buku baru.. inshaAllah.. jika ade kesempatan.. saye akan bace semue buku tu.. 
sempat jumpe BFF dalam geng whatsapp.. pertame kali jumpe.. sebenarnye nak tunjuk green lugage tu.. saye yang punye!~ 
mase ni DH tengah sorting buku.. pilih mane nak dengan taknak.. 
buku kami mase second trip.. buku belah kakan yang paling tinggi tu DH yang punye.. ade la 4 5 orang lain punye termasuk saye..

ok.. da habis pengalaman saye.. lagi satu.. jangan risau bab makan toilet dan surau.. semue ade.. kat bahagian atas ade banyak booth makanan.. ade pizza hut, KFC, rasamas, makanan melayu macammacam la untuk isi perut.. ade jugak playground untuk anakanak main sementare ibu abah membeli buku.. cume sediekan duit je.. sebenarnye saye masih tak puas nak ke sane.. inshaAllah akan ade 3rd trip ke sane.. miahaha.. sebab buku banyak sangat.. kami decide untuk beli rak untuk buku baru.. taraa.. rak buku kami yang baru!~


10 comments:

dalila said...

woww..hebatnye
bole wat jual!

Fifi Nadhrah said...

sayang ko nak buat jual.. tunggu anak2 da besar la.. kalau tak jual bagi dekat yang memerlukan.. tu pon kalau tak lunyai!~

Umi Qi said...

Tudiaaaaaaaaa hasil buruan BBW sekali bawak luggage tuh hebatttt...tggu ingat nak pi last dayyy hahahha sbb nak borong cikit jek...x mampu nk beli byk2...sbb tau dah Qi mesti suka koyak buku...nak cari yg jenis kerass ada kan hehehhe

Fifi Nadhrah said...

hahaha.. fifi boleh jadi gile bile tgk buku umi qi. pergi awal la.. kalau lambat takut habis buku.. memang banyak sangat buku jenis keras dan tebal.. tinggal duit je tebal ke tak..

puan.mila said...

Wow rm500 borong buku..mmg hebak! Tp xpe mbcakn jmbatan ilmu..hehehhe..tp jeles ngn org y g bbw :(

Nurul Aziz said...

wahhhh!! banyaknyaaaaaaaa! tapi takpela tak membazir pun, etlis rm800 tu dihabiskan untuk sesuatu yang berfaedah.. kan? :D

Laura Kwan said...
This comment has been removed by the author.
Laura Kwan said...

Hello,

I recently created an infographic on behalf of the brand Gaviscon that gives useful information to future moms about How to fight gastro-esophageal reflux and heartburn in pregnancy / Bagaimana menangani gastro-exophageal reflux dan pedih-ulu hati semasa mengandung.

As you yourself were pregnant not so long ago, I thought that you may be interested in sharing this content with your readers whether they are pregnant or soon to be pregnant.

If you want to see the infographic, you can contact me on laura@lionandlion.com

Also, please note that:
- This is not an advertising campaign (no payment involved). The purpose here is to share information with whoever is interested in it.

I'm looking forward to hearing from you.

Best regards,
Laura

Kakzakie said...

Itu dia!! kalau dekat kakak pun nak pergi Fifi. Untung mereka yg duduk dekat sana. Memang berbaloi membeli buku sampai bila-bila pun boleh dibaca..

izan mama mia said...

wow..6 jam..lamanya..ehe

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...