Thursday, December 19, 2013

Dinner at Gambang Resort City.. #part 4

assalamualaikum..

semalam jumpe dalila dalam lift.. da kene tegur dengan dalila.. 'kenape ko malas update blog.. aku pulak yang rajin sekarang ni..' cis.. terkene saye. ntah la.. sekarang mood ke laut.. tapi demi menyahut cabaran dalila.. seawal pagi (dikala takde kerje) saye karang entry.. kalau rajin.. petang ni nak karang lagi.. inshaAllah..

sambung cerite gambang.. sebab banyak cerite pending.. moge berjaye dihabiskan secepat mungkin.. entry part 3 saye cerite tentang kolam di Gambang.. habis mandi kolam.. siapsiap bawak kupon yang dapat free terus g makan.. terime kasih arabian bay gambang resort city sebab bagi dinner free dekat kami.. alhamdulillah..

tak jauh pon tempat makan dari bilik kami.. rasenye bilik kami la yang terdekat dengan tempat makan.. hihi.. blok 3, tingkat 3 nombor 4.. dekat dengan tangge dan jejantas.. ade saye cerite dekat entry sebelum ni.. sebelum masuk ke restorant die.. ade kaunter orang tunggu dan kite letak je kupon tu.. terus masuk tengok makanan..

cari meje dulu.. tengok siape yang tak sabar.. DH pakai baju coklat tu.. nmpak tak ufairah?

first impression.. wah.. banyaknye makanan.. memang banyak choice.. panjang sangat tempat makannye.. semue ade.. bagi saye la.. memang heaven kot.. terus terase macam.. kene duduk lamelame dalam ni.. hohoho.. nampak sangat pelahap.. mane tak.. saye tahan lapar dari petang tadi.. miahaha..
pandangan tempat ambil makan..

ade banyak stall sepanjang saye dekat sane.. saye tak terfikir nak kire stall die.. dekat 10 jugak stall die.. tak masuk makanan dekat tengahtengah lagi.. untuk dinner malam tu.. ade stall ice cream, soup, salad, buah yong tau fu, ade lagi satu due saye lupe..

desert yang saye sambar dulu.. sedapkan..
single portion punye makanan.. ade jugak dalam mangkuk besar cedokcedok..
cef tengah cek makanan
dalam banyakbanyak makanan.. ufairah makan ni je.. sayursayursayur.. tu ja yang ufairah selalu mintak..
first round.. second round semue takde gambar.. hihi..
makanan saye.. first round!~

makanan tengah pulak main course la.. ade nasi, lauk, keropok, salad and desert.. tapi memang terbaik la makanan die.. saye suke sangatsangat.. sedap pon sedap.. kene la dengan selere saye.. gambar saye snap sikit je.. malu weh.. orang duduk tengok saye snap sane sini macam tak pernah makan dekat hotel.. hahaha.. kesiankan.. jadi dapat la gambar sikit.. ade saye letak kat entry ni kan.. sekian.. habis.. next kite cerite tentang gambang lagi ye.. moge ade entry baru lagi petang ni.. amin..

6 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah best2 =)

Nafira usof said...

sedapnyeeee...
banyak betol makanannye yer.
untung lah.. dah lah kupon dinner free kan~

Kopiolimauice said...

bgus la ufairah vege! jga kesihatan ;)susah budk2 skrg nk mkn sayur..

Super Girl said...

uwarghh . jeles tang makanan tuu . banyak nye sesedap :3

ayu Ismail said...

Banyak pilihan ya..

ros_reeza said...

untungla kak Fifi.. bestnya dinner macam ni :)kalau hari-hari, tak leh la kan.. hihi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...