Tuesday, December 17, 2013

kolam gambang resort city.. #part 3

assalamualaikum..

ikutkan hati malas nak update blog.. ntah mane pergi mood.. bukan takat update blog.. nak susunsusun file masuk folder pon malas.. badan jadi lesu tau.. yela.. due minggu berjalan sanesini buat badan jadi penat.. sampai hari ni terase penat lagi.. ya Allah.. moge segalenye akan berlalu dengan cepat..

nak tak nak saye cerite jugak tentang gambang.. takpe.. slowslow.. mesti banyak part sebab cerite pendekpendek.. kalau tengok entry sebelum ni.. saye ade bagitau kami tinggal di bay mane dan kami di sambut oleh hujan.. alhamdulillah rahmat.. da tentutentu masuk bilik cek sane sini snap gambar.. lapar la pulak.. mase tu da pukul 3 lebih dekat pukul 4 petang.. 

nak keluar makan dekat luar malas.. hujan lagi.. renyah.. lagi pon kami dapat kupon dinner freekan.. pukul 630 da boleh g makan.. tahan jela.. makan je roti ke ape yang ade.. tibetibe hujan berhenti!~ syukur.. boleh la lengahkan mase mandi kolam.. hahaha.. ape lagi.. tukar baju ufairah.. ajak mandi kolam..

sampai kolam pon da dekat pukul 5.. yela.. mesti kene sembahyang dulu baru boleh berfoyefoye.. kami duduk blok 3.. agak jauh la dengan kolam.. kene turun naik bukit, tangge pon ade jugak.. takpe la.. demimu anak.. ku gagahi jugak.. tp ok la.. tempat makan dekat dengan blok 3!~ makan nombor 1 ok..

open jacuzzi nampak tak saye tag.. ni kolam dewase..

kolam die besar la jugak.. ade open jacuzzi lagi.. bukan tu saje.. siap ade pasirpasir alaala pantai.. kalau nak buat sand castle pon lepas.. tapi sayang.. ufairah tak pandang pasirpasir ni.. die nampak air je.. kolam untuk dewase dalam 1.2 meter die tulis kat tepi tu.. jadi ufairah layan kolam 1.2 meter la.. yang mane kaki die tak cecah lantai.. kalau tak ufairah tak enjoy..

cube teke mate ufairah tengok mane?

lagi satu yang syoknyekan.. tepi kolam tu ade gazebo.. banyak la jugak.. rasenye 6 ke 8 gazebo.. lupe nak kire.. kalau anakanak da besar boleh la makpak romantik dekat situ.. anakanak bantai mandi.. tapi kalau anak takat setahun lebih.. jangan berangan la.. kene tengok anak.. siape lagi.. kami la tu..

gaye anak dare saye.. bukan main syok lagi..
kalau perasan.. dekat payungpayung tu ade tempat ambil tuale.. siap ade bilik macam gamegame mesin lagi.. tapi kami tak masuk pon..

dapat la kami mandi dalm 30 - 60 minit.. ngamngam kami naik hujan pon turun balik.. ok la.. dapat la lepaskan gian ufairah nak mandi kolam.. naik bilik.. penat deh turun tangge naik turun bukit.. mandimandi tukar baju.. dalam 645petang kami turun dinner.. masuk maghrib niat jamak akhir.. dapat makan lamelame dekat situ.. haha.. nanti saye cerite tentang dinner pulak ye..

last sekali.. ibu nak enterframe sekali!~

6 comments:

dalila said...

wahh..bestnye..
terrernye ufairah..
aku xbrani nak tgglkan danish mandi sendiri..die lasak sgt3..

ros_reeza said...

ni yang jeless ni.. rasa nak gi holiday jugak ni.. hihi

- said...

wahhh besauunyer kolam... puas ni kalo dapat main

izan mama mia said...

wah bestnyer mandi manda... ufaira tak takut air yer...

Nafira usof said...

masa duk hotel nih akak tak gi mandi kolam pon. anak2 ngan suami jer turun. sebab nye jauh sangat tuh lah. malas jadiknye. baik golek2 atas katil jer. hehehehe

amal salleh said...

wawawa besnye holidayyy

jom join
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...