Monday, August 26, 2013

memang betul kami ke laut..

assalamulaikum..

sabtu lepas memang betul kami ke laut.. alhamdulillah.. penat.. memang dirancang.. tapi belum jadikan.. tu yang malas nak cerite.. sebenarnye keluarge kecil kami ikut abah dan ummi ke gathering sekolah rendah ummi.. hahaha.. gathering mak bapak anak pon ikut? bukan takat anak.. cucu pon angkut.. sile jangan gelak..

takde yang menarik pon.. saye lagi banyak baringbaring dekat bilik dari bersosial.. yela.. da name pon kawankawan ummi.. tengok umur la kite nak join.. bukan tak boleh.. tapi malu la.. haha.. sekejapsekejap saye keluar la bersembang.. lain duduk dalm bilik tak pon berendam dalam kolam kanakkanak bersame ufairah ok..

ufairah sangat excited tengok air kolam.. ade pulak ikan pancutkan air.. memang teruje nak mandi la awek solehah saye tu.. petang sabtu saye bagi ufairah mandi due kali.. pagi ahad sekali sebelum balik.. alhamdulillah.. walaupon air kolam takat hidung ufairah.. ufairah boleh jalan dalam tige tapak dalam kolam tu.. 

bile saye pegang tangan ufairah.. saye nampak ufairah kayuh kaki die.. nak kene mule cari kelas renang untuk kanakkanak ni.. setahun setengah kanakkanak ke? dan ufairah da boleh imbang badan die dalam air.. yang paling susah nak ajar awek ni terapung.. tak lepas lagi.. takpe.. slowslow.. mandi laut pulak sekejap sangat.. tak sampai setengah jam pon kami di laut.. sebab ade anak saudare saye jugak.. jadi susah nak kawal dan saye rase kolam kanakkanak lebih selamat..

ke mane kami? ala.. pengkalan balak melake je pon.. duduk pulak dekat d'nelayan.. nanti ye.. ade gambar saye review tempat.. kalau setakat nak rehatrehat boleh kot bagi saye la..

notantahapeape      > sebenarnye.. saye taktau pon ape yang saye update.. hahaha.. kantoi..

6 comments:

Cik Puan Rara said...

hahahahah parah ni.apa yg di update pon xtau.hehehe

ANIM said...

hebatlah...si kecik ikut tok dan nenek gathering..
cayalah..

dear xila said...

heee dh lama rasanya tak mandi laut...aummm ;p

Jumria Alimuddin said...

salam...
bestnya ble join parents pnya gathering :)

dalila said...

kt groupon ade aritu..rm60 utk sebulan kt putrajaya..4 session..tp ms aku gi pusat maritim p6 aritu die kate klu nk antar biar budak yg dh pandai dgr directions sbb senang nk kawal..1st class dorg akan ajar water confident kot..ehh btl ke aku sebut?dorg akan wat ramai2..klu ko nk antar ufairah mcm syg kot..tp baik ko ajar sendiri dl..basic..ko try la gi tiap ahad kt maritim tu..tgk cara die..

Nafira usof said...

bestnye jugak bercuti dlm bilik jer.. dapat tenangkan fikiran kan~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...