Friday, May 31, 2013

terjawab sudah..

assalamualaikum..

terase macam hari isnin hari ni sebab baru mule kerje untuk minggu ni.. dari isnin sampai khamis saye MC.. saye MC sebab sakit telinge.. sebelum ni da pernah kene da.. ni entry dulu.. macam biase.. memang saye tak dapat tidur malam untuk due ke tige malam.. memang 24jam bed rest.. macam nak terketap gigi menahan sakit.. alhamdulillah sekarang da makin ok.. 

mesti ramai tertanyetanye ke mane saye pergi.. sekarang da tau kan.. (hahaha.. budget betul ko ni kan fifi) saye mule kene dari petang sabtu.. makan pon tak lalu.. tapi tak kuruskurus pon.. haha.. mase tak sihatkan.. ufairah 'cerdik' sangat.. saye tau mesti ufairah nak kan perhatian.. kesian anak ibu.. ibu minta maaf nak.. tapi jangan risau.. kasih sayang ibu untuk kamu semakin bertambah hari ke hari..

sebenarnye.. terjawab sudah tu nak cerite tentang penempatan DH saye.. alhamdulillah.. tak jauh tak dekat.. DH dapat penempatan dekat KKR KL.. alhamdulillah.. syukur sangatsangat kerane masih boleh tinggal serumah dengan DH.. samesame tolong saye uruskan anak.. memang banyak sangat DH bantu saye dalam kerje rumah.. kalau DH tak duduk serumah.. memang menangis la saye..

saye sedih jugak sebab isnin lepas sampai rabu DH iron baju sendiri pergi kerje.. semue DH yang buat.. masak makanan anak.. even tak berape reti.. terime kasih sangatsangat.. tapi paling saye terkilan sebab di hari pertame DH lapor diri dekat office baru.. DH pakai baju yang die iron sendiri.. maaf abang.. sayang tak larat sangat mase tu.. 

alhamdulillah lagi sekali DH dapat bos yang same.. mase DH kerje PTD dulu.. bos yang same sebab bos tu da bertukar ke KKR mase DH kene berhenti.. bos tu siap offer DH kerje bebetul bawah bahagian die.. tapi DH tolak sebab DH nak cari pengalaman baru.. alhamdulillah Allah permudahkan urusan kami.. 

cume sekarang kami kene buat pilihan untuk pergi kerje.. satu.. pergi same.. DH hantar saye.. kene keluar awal dan petang saye kene balik lambat sebab tunggu DH dari KL untuk ambil saye.. due.. pergi samesame.. keluar macambiase cume DH kene masuk pukul 830pagi.. dan saye kene balik lagi lewat sebab DH keluar office pukul 530 petang.. tige.. pergi kerje sendiri sendiri.. keluar macam biase balik macam biase.. cume kene beli motor lagi satu sebab saye memang taknak drive ke office masalah kesesakan dan parking.. dunie ni banyak pilihan kan!~ alhamdulillah.. be positif!

10 comments:

Ibu Amirul said...

Untung Fifi dapat DH

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah dapat suami memahami ;)

zarena heeney said...

klu ena pilihan ke tiga kot
pergi asing2

Nafira usof said...

kalo sama arah pergi keje masih ok untuk pilih pihan pertama or kedua.. kalo x sama arah.. lebih baik pilih pilihan ke tiga..:)

Lisa Sheila said...

alhamdulillah hubby fifi dpt tmpat krja area kl. msh boleh dok serumah...hee...fifi sakit tlinga? ciannya...msti sakit sgt kn...evn lisa msuk smut dlm tlinga pun da sakit...sabar ye... ptut la lm mnyepi..heee

Lisa Sheila said...
This comment has been removed by the author.
ros_reeza said...

Alhamdulillah.. dapat penempatan yg dekat. sekarang dah sembuh kak Fifi?

Anonymous said...

I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers however this post is truly
a fastidious post, keep it up.

Also visit my webpage ... e-cigz

dalila said...

alhamdulillah..xde la jauh sgt..bole la klu nk gi same lg..;)

izzah said...

perancangan Allah yg terbaik....happy for u fifi...=)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...