Friday, May 10, 2013

kami ke 5th maternity and children expo..

assalamualaikum..

ingat entry ni? sebulan lebih yang lepas.. hahaha.. sori.. ni cerite sebulan yang lepas.. bulan lepas kan saye busy..ke sane kemari sampai total post last month pon sikit.. takpe.. saye try cover untuk bulan ni.. saye budget.. pergi maternity and children expo hari jumaat.. balik nak up entry untuk share dengan korang.. lastlast sebulan kot baru update.. huahuahua.. sorry..

balik dari maternity and children expo tu saye penat sangat kot.. dari pagi sampai malam kat sane.. tu ok lagi.. dengan kelam kabut nak kemas barang nak pergi terengganu lagi.. memang mase mencemburui saye.. tapi saye tau.. korang tak kesah pon kan.. kankan?? kalau korang kesah pon saye tak kesah sebab korang bukan boleh watpe pon..

pepagi lagi kami da gerak.. kami pergi naik komuter je.. senang kot.. kalau naik kerete punye la susah nak cari parking.. kalau parking pon punye la jauh nak jalan.. dalam pukul 11 pagi kot sampai sane..lepas beratur panjang la jugak.. ambil goodie bag.. kami ambil tempat kat depan pentas.. memang pergi nak lepaklepak.. kirenye perjumpaan anakanak pak abu.. kami limelime adik beradik dekat sane dari pagi sampai malam.. semue tinggal husband.. cume DH saye je ikut.. adik nombor tige memang takde husband.. tak kawen lagi..

kami pergi naik komuter je.. senang..  
panjang kot nak beratur ambil goodie.. tapi sekajap je.. 
ufairah melepak atas pentas.. biase la.. banyak aktiviti budakbudak.. jadi yang enjoynye pon budakbudak la.. bile budakbudak enjoy.. ibu abah pon suke la. cube tengok gambar bawah.. kiri.. tetibe muke ufairah cebek.. saye tak rajin nak snap gambar.. ni adik saye yang snap kan gambar ni..

ni pulak gambar dalam babyroom.. breastfeeding room.. ufairah siap tidur sejam kot.. nyenyak.. even bising.. bagus baby room die.. bukak kasut.. ade la kerusi untuk menyusukan.. die buat partionpartion.. toddler kat atas ni semue cucucucu pak abu.. comelcomel kan?

saye cume beli baju yang betulbetul murah.. baju untuk buat pakai harihari.. rompers RM5 dengan seluar jalur RM10.. sebelum ni saye selalu beli pureen.. pureen H-A-D.. pureen A-B-D.. ala.. sabunsabun wet tissue jename pureen.. tapi lepas saye jumpe kasih ibu.. saye beli dekat kasih ibu la.. kalau dekat expo.. harge dalam RM16.90 ke RM17 lebih.. kalau dekat kasih ibu.. RM15.90 okey.. tengok.. beze seringgit kot.. sekali beli tige empat botol.. so memang saye tak beli da la.. setakat pergi jalanjalan..


pendapat saye la.. barangbarang kat sane mahal kot.. tengok la sewe satu booth da RM5K.. mesti la derang mark up harge jugak even perkataan disc sane sini.. yang bebetul discount mungkin dari syarikatsyarikat yang besar.. macam medela.. mumdreams.. susuibu.. yang kedai kecikkecik tu tak kot.. mane nak dapat untung kalau sewe booth pon da mahal.. cume pendapat saye.. yang enjoynye kami lime beradik dekat sane.. gosipgosip jalanjalan.. memang best.. payah nak kumpul sesame even semue duduk tak jauh mane.. overall.. saye puas hati hari saye pergi tu.. sebab?? next entry ye!~

lupe.. ni gambar adik last saye!~ lelaki okey.. sibuk nak tangkap gambar dengan pokochan..

4 comments:

izan mama mia said...

pokochan...besarnya umairah takut tak ??

Nafira usof said...

hehehehe.. sonok lah~ leh wat famili gathering plak kat situ. betol kata fifi, kadang2 harga dorang lagi mahal. kalo sis pon beli yang betol2 murah jer.

nik ros said...

ramai giler org yea.mesti brg murah2 kan.

SweetLikeWhat said...

betul fifi..ade yang murah..ade yang biasa jer..kena pandai tengok harga jugak..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...