Saturday, May 11, 2013

boleh ye macam tu kak?

assalamualaikum..

masih cerite tentang maternity and children expo yang da berkurun lame tu.. hihi.. ni entry pendek je.. kan saye ade bagi tau yang saye pergi expo ni untuk lepaklepak jalanjalan je kan.. jadi sempat la saye tengok gelagat orang ramai.. memang saye dengan adikadik da cop kerusi depan pentas untuk dudukduduk takkan baring pulak kan? letak barang.. memang bebetul depan pentas..

dekat pentas tu pulak ade macammacam aktiviti.. aktiviti baby and toddler.. kejadian ni berlaku mase pertandingan diapers changing.. saye ade perasan satu group akakakak ni.. memang derang datang macam kami.. perempuan je semue.. cume kami ade DH saye.. semue game derang nak bolot.. tak kesah la.. korang nak kumpul hadiah ke apekan.. tu korang punye pasal.. tapikan.. sebab nak main punye pasal.. nak hadiah.. jap korang tengok..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
\/
korang nampak tak stroller? confirm korang nampakkan.. korang nampak tak baby dalam tu? cube tengok bebtul.. terang dan jelas kan? tapi korang nampak tak orang dewase atau penjage baby tu berdekatan stroller atau baby tu? takde kan.. memang tebaik la ibu atau penjage baby ni.. korang tau die pergi mane?

die ade atas pentas tengah main game!! gile r aku tengok.. die ketaweketawe atas pentas main game tinggal anak yang baby tu sorangsorang.. dekat expo korang tau tak? kalau la ade penculik.. penjual anak ke.. menangis tak belagu kot.. setakat hadiah tak sampai beribu ko lapar sangat.. anak ko biar macam ni.. memang aku (kan da tergune aku) marah.. saye ni TTC tau.. punye susah nak dapat anak.. akak ni selambe tinggal anak die.. jap saye upload gambr akak tu / mak die atas pentas..

yang pakai tudung grey tengah excited tu.. maaf ye kak saye reveal muke akak.. jangan la tinggal anak macam tu sematemate hadiah tak seberape.. anak tu takde nilai.. infiniti kot.. boleh akak ketaweketawe atas pentas tinggal anak macam tu.. stroller tu tepi pentas kot.. bukan depan akak tu ye.. lepas tu bile da habis pertandingan turun pentas sembangsembang dengan kawan.. agak cerite tentang pertandingan tadi.. pergi tempat duduk die belakang sikit dari pentas garugaru kepale.. baru teringat anak..

saye ingat ok.. hahaha.. sebab kejadian ni terlalu weird.. seorang ibu tinggalkan anak untuk buat aktiviti macamni.. dekat tempat orang ramai.. memang saye tak pernah jumpe la.. mase tengah lawanlawan tu.. baby tu sebek.. nangis kot.. saye pon angkat.. mase akak tu datang kat saye.. die cume akap.. 'nangis ye?' tu je.. tanpe kate terime kasih ke ape.. saye tak hadap sangat pon.. tapi pelik la.. adik saye terus sound.. 'kak.. anak lain kali jangan main tinggal macam tu.. hilang nanti..' akak tu balas.. 'takpe.. sekejap je..' tak jadi boleh la main takpe.. kalu da jadi?!~ sendiri mau ingat la..

saye dengan baby tu. kesian sangat... saye memang perhatikan akak dan baby ni je.. yela.. kot orang ambil anak die ke.. saye yang risau.. bile saye tengoktengok baby tu.. ade ramai perasan.. tanye mane mak die.. saye tunjuk atas pentas.. derang geleng kepale.. mane taknye.. saye tentgok baby tu dari jauh je.. baby tu macam orang tinggalkan.. agak nak sedekah kot.. geram!!!

8 comments:

achiek anis said...

tak patut betul...kena culik baru nyesal

Lisa Sheila said...

Bahaya ..zaman skrg ni mmg kena beringat2..

Psstt..TTC mngajar kita bnyak perkara kan fifi... Bersyukur, mghargai, mghormati dll.. Alhamdulillah..

Lisa Sheila said...

Bahaya ..zaman skrg ni mmg kena beringat2..

Psstt..TTC mngajar kita bnyak perkara kan fifi... Bersyukur, mghargai, mghormati dll.. Alhamdulillah..

nik ros said...

ya Allah.ada jugak org mcm tu. harap2 akak tu sedar la. jgn dah terjadi baru nak meraung.

Suzeng Shaklee said...

Ape la... x kene lagi..xpe la.. dh kene..merayu2 kat media mtk tlg cari...

mama ila said...

Ya Allah..mmg peliklah..xpernah dibuat orang..tinggalkan anak sengsorang kat tempat ramai org cenggitu...sib baik xder apa2... kalau setakat hadiah tu..xder lah penting mana..anak tu..x ternilai harga nya..amanah Allah

SweetLikeWhat said...

masyaAllah..ade jugak mak macam nih..???tak kena boleh la die cakap camtu..kalau kena???menangis tertonggeng la jawabnye...haih..sedih tengok mak2 yang tak alert pasal anak2..mintak dijauhkan lah kite dari sifat macam ni kan fifi

dalila said...

ape daa..mcm ni punye olang pun ada ka??

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...