Monday, October 8, 2012

sakit telinge memang la azab..

assalamualaikum..

last week saye tak update apeape pon kan? hihi.. last week sangatsangat heaven.. padahal merane jugak.. sebabnye saye kerje sehari je.. hari khamis je.. isnin selase rabu jumaat semuenye MC.. 2 MC swasta 2 MC government.. saye sakit telinge.. kene infection.. sangat sakit kot sampai saye menangis! ok.. jangan ketawekan saye.. memang betul saye menangis.. saye mule sakit dari weekend.. sampai tak tahan sangat saye telan la ubat tahan sakit.. lege sekejap.. saye rase sakit mase nak besalin pon tak sakit macam ni.. sampai nak bukak mulut pon tak boleh.. urat leher tegang.. sakit kepale semue ade.. 

bile kesan ubat tahan sakit hilang, saye cube tahan sebab taknak makan ubat bebanyak.. tahan dan tahan.. tapi tu la.. saye akan demam bile tahan sakit.. suhu takkan bawah dari 38.5 celcius dan paling tinggi 39.8celcius.. sakit woo.. dengan tahan sakit demam lagi.. memang berdozen la ubat tahan sakit saye telan.. en. suami da risau dan ajak g klinik.. pagi tu en. suami bawak g klinik.. pepagi lagi da beratur kat KK kajang.. klinik gomen la.. kate nak MC gomen.. dapat no. 19.. campur no warge tue, warge lainlain lagi dekat 30 40 orang jugak la baru no saye nak kene panggil.. sekse sangatsangat nak tunggu dengan saye yang tak sihat ni..

sampai satu tahap saye tak tahan.. saye masuk bilik menyusu baring kat situ.. bile sampai turn saye baru saye keluar.. tu baru pendaftaran dan bayar RM1.. tunggu pulak kat bilik 6.. lame jugak saye tunggu.. sabar je saye tunggu.. padahal time tu saye da nangis!~ sakit sangat.. bile sampai turn saye terskip no.. saye mule la angin.. orang tak sihat kan.. lepas tu terus dengan no lepas tu.. memang sah la no saye terlepas.. en. suami g tanye baru la no saye naik.. doktor terlepas pandang!

masuk bilik doktor..
doktor: sakit ape..
saye: sakit telinge (saye tengah nangis.. hahaha)
doktor: ala.. tu pon nak nangis.. sakit telinge je pon.. #sambil ketaweketawe..
saye: takde sensutiviti langsung dekat orang sakit.. boleh pulak ketawe kat saye ni ha.. klu ko kene baru ko tau.. (dalam hati jela)

lepas die cek.. #padahal tak cek pon.. die hebat sangat kot.. die cakap da bau ni.. teruk..  hebat kan doktor tu.. lepas tu bagi antibiotik ape ntah.. 20biji.. saye tak makan pon.. then bagi panadol untuk tahan sakit.. memang tak boleh bla.. sampai abah saye kate.. patutnye ko cakap kat doktor tu.. kalau takat panadol.. saye boleh beli kat kedai!~

keluar dari bilik doktor ambil ubat sambil bisingbising dekat en. suami.. mane la saye tak bising.. jumpe doktor tak beretika.. ikut hati nak je tayang name die kat sini.. geram sangatsangat.. kerek pulak tu.. MC bagi sehari je.. saye tak kesah bab MC sebab lepas tu memang nak g pakar.. terus g swasta.. pakat ear nose n tongue..doktor esa rejab.. dapat MC 2 hari.. telinge saye da bengkak terus.. sampai block lubang telinge.. die masukkan camera dalam telinge jadi saye nampak ape yang berlaku.. dapat antibiotik, ubat tahan sakit dan ubat gatal.. the next friday saye kene pergi lagi untuk cuci.. kos keduedue rawatan dekat pakar ni lagi mahal dari harge earing saye!~ hahaha.. 

mase hari rabu telinge saye still sakit.. saye pergi KK kajang.. alhamdulillah dapat doktor yang best.. die cek telinge saye betulbetul dan siap tanye nak saye refer ke pakar ke? saye just cakap saye da g pakar swasta.. then dapat MC tanpe di request.. die just cakap.. awak perlukan cuti hari ni.. nice kan? die tahu keadaan saye dari 1st doktor yang siap boleh gelakgelakkan saye!~

3 comments:

tiefazatie said...

bagusnya..nmpk sgt beza nie..huhu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

org yg penah sakit telinga je paham. ila akan sakit tekinga setiap kali prgnt sbb antibodi sgt lemah. n kalau tak tahan st better pg pakar. diorg ada alatan yg sgt lengkap. satu hari pun blh baik dr kita menahan sakit..

fifi said...

ifa: haah.. rasenye sesetngah doktor gov cek kite untuk cukup syarat je.. klu swasta.. even mahal die cek ok.. klu tak ok pon kite boleh argue balik..

mama amana: tu la sis.. sape yang pernah rase je tau.. mmg azab sgt2.. sakit.. :( serik kejap nak kene sakit telinge ni.. betul2.. klu nak elok better g swasta.. ubat pon ok..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...