Thursday, May 23, 2013

berasingan..

assalamualaikum.

dari jumaat lepas perkare ni terjadi.. mulemule sayu rase hati.. tetambah mase nak berpisah pergi.. tangan dilambai.. sarat rase hati.. penuh sebak di hati.. sudah dua kali tidak bersalaman saat melangkah keluar mencari rezeki.. cuma lambaian bersama genangan air mata.. hari ini hari ketiga.. masih berlaku lagi.. tapi hati sedikit kental.. kurang rase sebak.. masih boleh melambai dengan senyuman.. tidak seperti hari pertama.. melambai bersama genangan airmata.. hari keempat mungkin isnin depan.. mungkin yang terakhir atau permulaan.. moga yang terbaik untuk kami..

terbaik tak puitis hati ku itu? hihi.. tetibe terase nak berjiwang bagai.. wakaka.. sile ketawe sekarang.. mandatory ok.. sebenarnye semalam lagi nak cerite tentang ni.. tapi semalam internet problem la.. dengan wordless la.. jadi hari ni saye cerite..

jumaat lepas DH lapor diri dekat Kementerian Kerja Raya Kuala Lumpur.. jadi kami ade banyak pilihan.. pergi bersame tapi kene keluar awal.. yela.. dari kajang nak ke putrajaya lepas tu shot ke kuala lumpur.. ufairah pulak mintak tolong opah die hantar.. pilihan kedue.. saye pergi naik kerete DH pergi naik motor.. boleh keluar macam biase cume saye kene keluar awal sikit.. ketige.. pinjam motor adik ipar atau abah.. pergi berasingan.. sebelum pergi hantar ufairah macam biase..

pilihan kami? pilihan ketige.. saye pergi kerja naik motor adik ipar.. DH naik motor saye.. motor DH da selamat pos ke kampung untuk kegunaan keluarga di sane.. seperti biase.. sebelum keluar kami akan hantar ufairah.. samada saye bawak barangbarang DH bawak ufairah dan sebaliknya.. dari rumah BS kami terus ke tempat kerja memasing.. 

DH kene kursus sampai isnin ni.. jadi memang tempat kerja kami berlawanan arah la.. samesame bawa motor.. kadangkadang beriringan.. bile sampai satu susur saye ke kiri.. saye cume melambai.. hari pertame.. sedih terpakse berdikari.. dekat tujuh bulan samesame pergi kerje dekat putrajaya.. sebelum ni da biase pergi sendiri.. tapi bile da jadi rutin memang terase.. 

isnin ni penentu segalenye.. DH akan dapat tahu penempatan.. sama ada kami perlu melalui saatsaat PJJ (percintaan jarak jauh).. pejabat sangat jauh sampai DH tak boleh stay dekat kajang atau pajam..  pejabat di kuala lumpur jadi DH masih boleh tinggal bersame kami cuma pergi kerja berasingan.. atau pejabat kami samesame dekat di dalam kawasan putrajaya dan lagi satu.. pejabat kami berdepan antara satu sama lain.. yeee.. ade JKR dekat depan bangunan pajabat saye.. 

doakan yang terbaik untuk kami.. inshaAllah saye da bersedie dengan sebarang kemungkinan.. taknak berharap sangat takut punah musnah harapan..

13 comments:

izan mama mia said...

mg tak merindu....ehe...selamat bekerja yew

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

demi kelansungan hidup, kena lah berkorban kan. insyaallah akan datang kehidupan lebih baik

ros_reeza said...

semoga abang akak dapat yg dekat2 je.. tak mau PJJ dah.. hihi.. Ros dah rasa PJJ.. sedih.. Ros kat KL, suami kat JB.. setahun kami PJJ.. Alhamdulillah, sekarang dah duduk sekali..

Lisa Sheila said...

Inshaallah..harap2 hubby fifi dapat tmpat krja yg dekat dgn opis fifi...huhu..sedey kan kna pgi keje asing2 kalau sblm ni dah biasa pgi sama2..fifi bwk motor leklok p kerja :)

P/s : fifi ..nk tnya dah smpai ke bnda yg lisa pos aritu?hee..rs mcm dh lama sgt..tkut xsmpai..klu da sampai..alhamdulillah :)

nik ros said...

moga dapat la yg dekat yea. tapi jauh pun nak buat mcm mana. kena bekorban jugakkan.
apa pun moga semua urusan di permudahkan

Nur-nba said...

Salam kunjungan balas. Terima kasih kerana sudi singgah di blog.. Moga urusan Fifi dan suami akan dipermudahkan.. Memang banyak dugaan dan cabaran kalau duduk berjauhan.

zarena heeney said...

semoga dapat ikut apa yg fifi rancangkan..
Amin

izzah said...

insyaAllah sy doakan yg terbaik utk fifi...yg pasti kita kena sentiasa ingat, perancangan Allah adalah yg terbaik...=)

MaMa Rey said...

sy doakan yang terbaik untuk Fifi ya..

nadia farahida said...

semoga semua urusan akak dipermudahkanNya ye :)

ros_reeza said...

Akak, bz ke :)

dalila said...

untung la klu dpt depan ni je..bole gi keje sesame..

LYAfrina said...

insyallah.. byk berdoa.. moga dpt duk dekat..senang kan.. apa2 pon keputusannya, pasti ada hikmahnya & tbaik buat kt.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...