Wednesday, May 8, 2013

hot air balloon- part 2

assalamualaikum..

semalam malas nak update.. jalanjalan BW je.. hari ni da pukul 5 baru nak update.. bukan sebab ape.. sebab sibuk survey sane sini.. sabtu sampai selase keluarge kecil kami akan ke Langkawi!~ alhamdulillah.. diberi kesempatan untuk ke langkawi lagi sekali.. last pergi bulan oktober 2010.. mase tu dalam tempoh honeymoon la.. baru 8bulan kawen kan.. ufairah pon takde lagi.. ni nak pergi bawak ufairah..

back to the topic.. selepas bersuke rie makan dominos sambil mandi mande kami terus gerak ke putrajaya.. gile kan.. pagi pergi putrajaya.. tengah hari sebenarnye(kan dekat pukul 12 baru sampai sane *dalam entry ni....).. sampai je panas.. kami decide balik rumah ambil baju pergi mandim air terjun lebah pangsun.. lepas tu pergi putrajaya balik.. cool.. even gile.. hahaha..

buah hati kesayangan saye.. abaikan rambut ufairah.. cepat sangat berpeluh.. macam mandikan..

sampai je putrajaya.. hampe kot.. takde satu pon belon berterbangan.. kosong je.. yang ade expoexpo jual barang.. sedih sangat kot.. sampai kat satu kawasan ramai orang keliling tapi takde pape cume kerete hilux pusingpusing bawak bendere.. semue nak tengok kerete tu.. saye pelik jugak sebab takde apeape aksi pon yang kerete tu buat.. drift ke ape ke.. takde.. DH cakap kerete tu saje nak tayang performance die.. rupenye kerete tu tengah tengok angin.. kalau cuace elok derang nak naikkan belon udare panas!~ tak siesie kot kami datang balik..

petugas tengah sibuk nak naikkan belon.. yang kiri bawah belon udare control..

tengok.. dari mule sampai akhir.. proses naikkan belon.. 
belon da mule terbang.. kiri bawah belon terbang takde petak tu.. ala.. kotak kecik yang selalu orang duduk.. mat salleh yang naik tu cume duduk atas kerusi dan terbang..

kami dapat tengok dari mule derang naikkan belon.. dari derang turunkan belon dari 4x4.. buka lipatan.. kembungkan @ masukkan gas sampai terbang.. teruje saye tau.. tengok punye tengok.. ralik kot.. tengok jam da pukul enam lebih dan kami tak asar lagi.. jangan tiru tau!~ terus jalan kaki pergi masjid besi sembahyang asar.. dan tunggu sampai azan maghrib.. pukul lapan lebih jugak la baru kami gerak ke tempat belon udara panas tu balik.. sebab nye.. nak tengok pertunjukan belon udare panas berirama.. 

sebelum tu kami makan dulu la.. tapi mase ni ufairah da penat sangat kot.. yela.. main air bagai kan.. ufairah boleh terlentok mase DH back carry die dalam boba.. DH cakap dekat saye.. 'sayang.. ufairah nak amek ape tu? berat belah kiri ni..' da terlentok kot.. saye tengok belakang DH 'ufairah tertidur la abang..' kesian sangat dekat awek kecik tu.. tapi abah dengan ibu happy la jugak sebab dapat makan dengan seronok while ufairah sleeping..

tengok la.. awek kecik boleh terlentok sampai macam tu sekali.. dasyat kan..

belon tu berlampulampu ikut muzik lepas tu acare kemuncak bunge api la!~ ufairah memang enjoy habis.. sebenarnye kami nak pergi tengok belon tu ahad.. yela.. tak larat kot lepas mandi air terjun nak pergi balik tengok belon udare panas.. tapi ade orang yang jualjual dekat expo tu kate malam ni yang syok.. ade belon berirama tu.. tu yang gagah jugak datang balik.. 

gambar besar.. saye snap dari masjid besi..

yang sedihnye.. tak dapat naik belon udare panas.. saye tak kesah sangat.. adik saye yang berie.. yela.. ufairah tak lepas kot kalau nak naik.. jadi derang nak pergi beratur beli ticket lepas subuh.. berebut tau orang nak naik bende alah belon ni.. sebab die limited.. orang yang jual ticket tu cakap.. pukul 2 pagi da ade orang eratur untuk beli ticket ni.. rupenye ade orang lagi sanggup buat kerje gile dari kami.. sekali balik rumah abah marah.. terus tak jadi nak pergi esoknye.. hahaha.. tapi memang penat sesangat hari tu.. tapi enjoy kot..

10 comments:

Nafira usof said...

sonoknye dapat tengok belon terbang~
x pernah pon pergi tengok kat sana~
malas nak bersesak~ :)

Lisa Sheila said...

lisa x pernak tgk belon tu..heheh..seronok kan...cian ufairah sampai tertidur...penat sangat tu ... :)

Ibu Amirul said...

WAH.... SYOKNYE....
CIAN UFAIRAH SAMPAI TERTIDUR KEPENATAN

LYAfrina said...

bestnyer.. mmg cantik sgt bila semua belon ni berada di udara..nampak colourful kan

izan mama mia said...

xpernaah tgk real belon panas tuu

nadia farahida said...

bestnyaaa, dah lama nadia teringin naik belon panas ni tapi tak de rezeki dapat naik lagii T___T

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak pernh tgk real lg bnda tu..hihi

MaMa Rey said...

bestnya..teringin lah nak naik belon panas tu..

hehe si kecil sampai basah rambut berpeluh..

nik ros said...

dulu pernah pi event ni, tapi mcm tak menarik jea .maybe sebab tgk org jea.kalau dapat naik tu teruja skit la kot..haha

SweetLikeWhat said...

bestnyaaa..kalau dekat boleh pergi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...