Saturday, May 4, 2013

deman raya vs demam piliharaya..

assalamualaikum..

ahad ni kite akan keluar mengundikan.. bagi yang da cukup umur la.. hihi.. yang memenuhi syarat.. boleh la keluar mengundi.. saye cukup syarat dan akan mengundi jugak.. first time kot.. berdebardebar sebab tak tau macammane carenye.. kene tanye abah la.. mase tahun 2008 saye tak cukup umur lagi.. tapi terase jugak bahangnye.. mase tahun 2008 saye berade di sabah mase tu.. tetambah kerje bawah ICU.. memang ade bilik gerakan dekat office.. syok la jugak boleh tengok penamaan calon semue..

sekarang ni saye pemerhati dari jauh je.. *walaupon bangunan SPR depan blok office ni.. as long as kite jalankan tanggungjawab mengundi ok la kan.. jangan tak keluar mengundi tau.. satu undi dari kite tu penentu mase depan negare.. kite nak pilih siape yang nak pimpin negare kite.. yang pentingkan.. pilihlah akhirat.. jangan pilih dunie.. just my 2cent.. akhirat kekal abadi.. dunie? hanye sementare.. peringatan untuk diri sendiri jugak..

tinggal lagi due hari je kite nak tengok kemeriahan pilihanraye ni.. lepas ni kene tunggu lagi lime tahun la kan.. saye memang enjoy tengok bendere tergantung sane sini.. poster.. banner.. memang meriah.. kalah hari rayekan.. DH selalu cakap.. 'sayang.. lime tahun sekali kite nak tengok semue ni..' jadi saye pon menghayati la keindahan berkempen ni.. tengok jela.. lagi pon last monthkan kami banyak berjalan.. terengganu johor dan perak.. semue negeri ade kelainan berkempen.. memang best sangat..

kepade korangkorang yang akan keluar mengundi pade 5 mei 2013 ni.. saye nak ucapakan  
SELAMAT MENGUNDI
pilihan anda penentu mase depan negare.. tapi yang penting.. pilihlah penentu mase akhirat kite..

8 comments:

Lisa Sheila said...

selamat mengundi gak fifi...lisa pun 1st time ni sebab masa 2008 lisa kat shah alam xdapat balik.. huhu..

erna said...

selamat mengundi juga. ini kali pertama erna mengundi.
excited! hehehe

azrinna said...

Ni kali ke 3 saya menggundi. Kali terakhir untuk umur 30an. Next undi umur 40.

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah selesai sudah ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

settle sudah =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

takpe kak.t p bndung ya ♥

izan mama mia said...

dh selamat mengundi punnnn

nadia farahida said...

JALAN JEM GILEEE KAN KAK BALIK KAMPUNGG :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...