Thursday, May 2, 2013

hot air balloon..

assalamualaikum..

saye tau cerite ni da lame.. kalau korang blogger tegar mesti da muak bace tentang hot air ballon ni kan? ntahntah ade yang da lupe.. hahaha.. lantak la.. saye nak abadikan cerite ni dekat blog saye even da ketinggalan ya amat.. hahaha.. kalau nak bace bace.. kalau taknak tengok gambar jadi la.. kalau taknak jugak? tutup jela blog saye ni.. muahahaha..

keluarge kecil kami pergi pepagi lagi.. kekonon taknak panas la kan.. pergi dengan adik nombor tige saye bersame pakwe die.. *balik kami kene marah sebab keluar pagi balik petang.. abah marah sebab adik keluar dengan pakwe dan kami alaala menyokong.. padahal tak pon.. sob..sob.. sob.. konon taknak panas gerak pagi.. tapi sampai tengah hari jugak sebab adik saye nak berenti makan sane sini.. geram je tapi sebab keluarge kecil kami menumpang kerete pakwe adik.. ikutkan jela.. kalau tau naik kerete sendiri pon bagus..

da sampai sane pukul 11 lebih kot.. tak meroyan panas nak berjaln dekat putrajaya ni? ufairah dala cepat berpeluh.. memang basah kepale macam mandi la anak saye tu.. nak tengok bukti? 


jelas terang tak payah susahsusah nak bersuluh kepale anak saye da macam mandi.. ni rambut berikat.. ok lagi.. kalau tak berikat.. ya Allah.. penye la messy.. selamat cute.. mase sampai tu ufairah tidur.. DH back carry ufairah dan saye saje je kejutkan ufairah nak bagi ufairah excited tengok balloon yang super duper banyak tu.. ala.. balloon yang orang jual mahal sangatsangat satu sampai RM5 tu.. *selalu kene pau dengan ufairah..

balloon ni la yang saye cakap tu.. banyakkan.. ni baru sikit saye snap..

siap ade yang tukang jual terlepas kot.. banyak tersangkut atas pokok nun.. nampak tak? dalam bulatan merah..

ufairah.. terbangun dari tidur excited sangat tengok balloon bebanyak tu.. terus terkinjekinje melompat nak.. kan da kate.. ibu abah asyik kene pau.. kalau tak belikan kesian dekat anak.. tengok orang punye belon sampai telengteleng kepale.. kesian ibu abah tengok.. belikan la.. sampai saye asyik kene tegur dengan adikadik saye.. ko ni.. asyik keluar je belikan belon ni untuk ufairah.. la.. biar la.. da anak nak kan.. tapi kalau da sepuluh kali beli.. cube darab.. 10 x 5 tak ke RM50.. tak sedar kan..

lepas melayan aksi ufairah terkinjekinje kami pon.. gerak balik.. bukan ape.. panas sangat nak berjalan.. lagi pon bukan ade belok udare panas yang berterbangan pon.. lagi satu tak sanggup tengok kepale ufairah basah peluh.. kesian anak ibu.. panas.. orang lain steady je.. memang kami balik pon.. tapi untuk packing baju sebab kami nak pergi berkelah!~ tak tahan panas.. jom sejukkan badan dulu.. lepas berkelah kan.. kami datang semule ke sini.. next entry ye!~ XOXO

abah back carry ufairah.. tak nampak kangaroo sebab hood terkeluar.. ufairah tidur kan tadi..

ni pulak adik saye.. saye.. ufairah dan DH.. tengok mate ufairah.. menjeling balloon orang la tu!~




2 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

betull. dalam tak sedar RM 50 tu jumlah besar. tp kesian kat anak kan.. balik kena marah plak tu. hehee

izzah said...

Best2...xpe,demi ank xpe je kan fifi...hehe...masa ank sorg ni xpe la...kalau dh brduyun esk,smua nk belon xke botak mak pak nya nnti...hehe...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...