Tuesday, June 5, 2012

fifi ke kursus ketrampilan diri..

assalamualaikum..

lamekan fifi tak update blog.. lepas ww last week terus diam.. hihi.. macam wordless teruskan.. actually fifi sangat busy.. dari hari khamis sampai la isnin.. penat sangatsangat badan pon sakitsakit.. bestnye kalau pergi urut ni.. :) minggu lepas fifi dapat email yang fifi kene pergi kursus keterampilan diri dan keutuhan peribadi.. rase macam tak berketerampilan pulak bile dapat kursus tu.. memang ye pon.. fifi pergi kerje sempoi je.. baju pon ala kadar.. takat pakai bedak J&J yang powder tu je dan lip ice.. kalau rajin je pakai compact powder.. kire mascara, eye liner, foundation semue pakai time keluar jalanjalan.. tu pon bile rajin.. hihi..

paling tak boleh bla bile ade perkataan keutuhan peribadi.. ceit.. macam fifi tak berperibadi.. hihi.. mule la perasan bagus dan berperibadi fifi ni.. haha.. bile attend kursus sehari.. Ya Allah.. pengisiannye sangat mantap.. masukmasuk je auditorium da dengar alunan ayatayat al-quran.. penceramah pertame sangat best.. beliau dulu pernah bersekolah di sekolah pondok.. jadi pengisiannye penuh dengan nilainilai keagamaan.. seronok sangatsangat.. banyak ilmu yang fifi dapat.. sampai fifi nak pergi pump susu pon bertangguh.. rase sayang nak tinggal sesi tu..

banyak sangatsangat katakata hikmah yang menaikkan semangat fifi.. ceritacerita dari zaman RasulAllah.. subhanAllah.. seronoknye.. ayat pertame penceramah tu yang fifi ingat..

pernah tak kamu dengar, alah die tu mulut je macam tu.. tapi hati baik.. tapi bile kamu fikirfikirkan balik.. ape yang keluar dari mulut individu itu lahir dari hati kan?

cube kite fikirfikirkan balik  ade kebenarannyekan.. kalau hati kite bersih dan elok.. mesti luaran, mulut kite elok.. ohh.. masih banyak kelemahan saye...

penceramah untuk sesi kedue dan ketige pon best (penceramah yang same) kami ade buat ujian IPS.. best sebab dapat kenal personaliti diri saye sendiri.. skala penipuan pon 3 je.. masih boleh dipercayai.. :) penceramah untuk sesi ni banyak sharekan videovideo yang menarik je..jadi tak pandai la fifi nak sharekan kat sini...

penutup untuk post ini ade katekate yang sangat menarik dari imam Al Ghazali Rahimahullah..

janganlah kamu berteman kecuali dengan orang yang menyembunyikan rahsiamu dan menutup kekuranganmu.. Dia bersamamu ketika berduka, dia menyebarkan kebajikanmu dan menyembunyikan keburukanmu. Jika kamu tidak memperoleh orang seperti ini, maka janganlah kamu berteman melainkan dengan dirimu sendiri..

2 comments:

Nazayiena said...

Seronok ya Fifi dpt pegi kursus tu...

fifi said...

seronok akak.. nanti siri 5 akak mintak la..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...