Tuesday, June 12, 2012

da sign agreement batang kali dapat tawaran seri kembangan.. alhamdulillah.. tapi batang kali pilihan di hati..

assalamualaikum..

semalam hari pertame en. suami bekerje di proven holding.. kate en. suami boss kat sane semue ok.. surau pon bergune.. kire ade orang sembahyang.. tu yang kite nak cari kan.. yang penting keredhaan Allah.. lepas hantar saye ke ofis en. suami pecut ke ex-ofisnye untuk pulangkan laptop, blackberry, kunci ofis serte surat resign en. suami terus ke proven.. sampai sane dekatdekat pukul 9.. adminnye pon polite je.. tegur tanye siap cakap 'ingat tak datang da..' kate en. suami.. kerje kat company besar seronok.. kerje pon sistematik.. tak payah buat banyak kerje.. macam en. suamikan site engineer kat situ.. jadi satu kerje jela yang die kene tanggung.. tak macam kat ofis lame.. position civil engineer.. purchasing, design, kejar consultant, sub con.. semue en. suami.. jadi bile da satu je kerje dapat la en. suami belajar macammacam ilmu baru.. tak serabut.. kankan?

semalam seharian en. suami off handfon.. sekali sekale je en. suami bukak tu pon untuk contact saye.. hihi.. sebabnye en. suami serabut.. sub con call, consultant call.. projek manager ofis lame pon call.. nak pujuk kerje tempat lame balik.. en. suami da serik.. yela.. meeting dengan client pon en. suami yang masuk.. teruk betul.. akibat dari perbuatan meng off  handfon en. suami terlepas satu call dari company yang die attend interview jumaat lepas.. bile call balik company tu kate en. suami berjaye.. alhamdulillah.. sitenye dekat seri kembangan je.. dekat pulak tu.. bestkan? gaji pon lagi tinggi dari proven.. tapi sayangnye en. suami da sign agreement dengan proven.. nak berenti sebulan notice..

en. suami de cakap kat company tu en. suami da kerje baru.. kalau nak die jugak die kene hantar notice sebulan.. so sebulan baru boleh mule kerje.. tapi saye lagi suke en. suami kat proven.. biar la jauh dari kami.. biar la gaji kurang sikit.. tapi en. suami bekerje di company yang well establish.. tak risau sangat kalau ekonomi jatuh.. then kalau confirm gaji naik lagi.. :) bukan sebab saye suke berjauhan dengan en. suami.. saye sebak, sedih, berat hati semue ade ok.. tapi saye rele berkorban demi mase depan en. suami.. mase depan ufairah.. biar la kami berjauhan sementare (sementare??? bertahuntahun ok).. asal dimase akan datang keputusan ini boleh buat kami selese..

hari ni jugak en. suami pergi ke batang kali.. attend meeting.. petang nanti balik la.. rumah sewe tak dapat lagi.. by next week kot en. suami akan berpindah ke sane.. kami akan berPJJ.. semoge Allah tabahkan hati kami untuk menghadapi dugaan hidup berjauhan.. amin..

3 comments:

tiefazatie said...

wah..murah rezeki..alhamdullilah..=)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

murah rezekinya (^___^) alhamdulillah.. tapi sedih kan duk jejauh.. alahai... moga ada kemudahan nanti untuk duk sekali.. amin (^___^)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

dah lama is xmelawat sini..... windunya
ada penyakit xbopa ajin skit 2,3menjak ni... hehe (^___^)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...