Sunday, June 10, 2012

rawang atau batang kali?

assalamualaikum..

jarangjarang saye update time weekendkan.. yela weekend kan sibuk.. :) hari ni lepaklepk lepas masak boleh la update blog sambil tengok ufairah.. ufairah makin besar.. makin cerdik.. makin pandai main.. bile bagi mainan die nak masuk mulut je.. bile terlepas je dari tangan die nangis.. da cerdik anak ibu ni.. alhamdulillah ufairah makin membesar dengan sihat dan cerdik..

ekh tajuk entry rawang ke batang kali tu cerite pasal ape pulak.. tu offer kerje en. suami.. en. suami dapat 2 tempat.. satu company site dekat rawang satu lagi dekat batang kali.. kami pening fikir nak pilih company mane.. en. suami kalau boleh taknak jauh dari kami.. adoi.. peningpening.. ade kerje pening takde kerje pon pening.. hihi.. tak tau bersyukur langsung.. kankan.. ampunkan kami Ya Allah.. kami bersyukur di atas segale rezeki yang Kau berikan..

setelah difikirfikir pro and con.. batang kali dan rawang.. en. suami mulemule berat hati kat rawang sebab lagi dekat dengan kajang jadi boleh balik selalu.. tapi tetap bukan harihari.. batang kali pulak company well establish.. adoi.. kalau pilih manemane pon tetap tak boleh balik harihari.. gaji di rawang lagi banyak dari batang kali.. tapi kejap je banyak sebab bile da tak duduk site elaun da takde.. kan consultant.. kalau batang kali gaji kurang tapi company tu provide rumah.. tapi kurang pon 200 je.. kire rumah tu da boleh cover dan berterusan elaun sebab position en. suami site engineer..

bile bincangbincang.. fikirfikir en. suami nak pilih batang kali pulak.. sekarang ni tengah berat dekat batang kali.. tapi tengah tunggu lagi 2 offer.. 1 langkawi 1 seri kembangan.. alhamdulillah.. banyak rezeki kami.. rasenye buat mase sekarang ni en. suami akan pergi ke batang kali.. tak kire la en. suami pilih mane pon.. kami tetap akan berPJJ.. saye selalu kate.. byebye abang.. kami sedih kami perlu berjauhan.. kami tak pernah.. kami tak pernak lalui semue ni.. semoge segalenye dipermudahkan.. actually air mate ni da menitik 3 4 kali dari semalam.. sedih memikirkan kami terpakse berjauhan..

saye terpkase menguruskan ufairah berseorangan.. menguruskan botol susu ufairah sebanyak 8 botol dari rumah BS dan 6 botol yang saye perah  di ofis.. cloth diapers yang saye perlu bilas dan basuh dua hari sekali sendirian.. en. suami takut saye penat uruskan semue tu.. tapi saye tau.. saye perlu jugak face semue tu.. saye perlu kuat dan tabah.. saye tau ufairah mesti faham bile saye sorangsorang kene uruskan die.. mesti ufairah behave.. semoge keputusan yang kami buat ni betul dan dipermudahkan segale urusan kami Ya Allah.. Amin..

4 comments:

pijon said...

takper..ibu ufairah kan kuat.mst boleh lalui ni semua.ufairah dengar cakap ibu yer sayang,jgn nakal nakal jgn susah kan hati ibu

fifi said...

inshaALlah.. ibu ufairah akan kuatkan hati.. g pon ibu ufairah ngade2 sangat kot.. padehal ibu ufairah ni tinggal dengan parent die (atuk & opah ufairah).. tak sanggup nak berjauhan actually.. doakan ibu ufairah ye..

tiefazatie said...

xpe dear...pasti ada hikmahnya..

My Love.. said...

salam..

baru baca blog awak..baby skrg umur 4bulan ye? PJJ slalunya akan wat kita tabah..

saya pn PJJ tp tggl with parents..but my parents g keje awal..so sbb biler nk comfort si kecik if dia bgn pepagi..lmbt la smpi opis..hehe..

hope u do well k..kena siapkan barangan like baju keje..baju to nursery smua awal2..at least tggl mana n before that thaw EBM n ready trus..time tgglkan baby pn time mandi n time smyg subuh je..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...