Monday, June 25, 2012

balik kampung awal bulan 6 2012.. ufairah dapat car seat..

assalamualaikum..

isnin? monday? blues? memang penat bile hari isnin.. malas nak g kje.. tak larat.. lemau je.. sebab hari ni lemau.. saye nak update entry lemau jugak.. hehe.. alasan sematemate.. awal bulan enam kami balik ke kampung sebab abang ipar saye nak kahwin.. abang kepade en. suami.. yee.. abang.. percaye la.. en. suami langkah due abangnye.. hehe.. saye dan en. suami ambil cuti jumaat dan isnin.. jadi boleh la kami balik pagi jumaat.. dan balik sini balik hari isnin..

hari jumaat tu saye da bangun awalawal.. mane taknye.. beg pon tak kemas lagi.. hihi.. tapi da rancang.. sebelum balik kampung kami perlu car seat untuk ufairah.. tapi pagi jumaat tu kami masih tak dapat cari car seat.. kebetulan hari jumaat tu ade baby expo kat pwtc.. saye dan en. suami tawakal jela pergi expo tu.. ade takde.. cantik tak cantik beli jugak.. lepas siapsiap pukul 9lebih kami gerak keluar rumah.. expo mule pukul 11.. kami sampai hampir pukul 11 lepas patah balik sebab tak bawak duit .. hehe.. sangat careless kan.. kate en. suami ' baru pukul 11 ni yang.. mesti kite orang 1st'.. sekali masuk pwtc.. round punye round sebab nak sampai baby expo tu kene lalu satu expo barang rumah kot.. sesatsesat la jugak.. penat.. dan bile da sampai tu orang da ramai..

bile sampai expo tu tak meriah mane pon.. biasebiase saje.. bagi kami indah khabar dari rupe.. jumpe la sweet cheery.. chicco pon ade.. aim kami car seat je sebab nak rush balik kampungkan.. chicco tu mahal sangat.. ribanriban.. last kami beli la sweet cherry.. choice tak banyak pon.. kalau untuk dari new born ade 1 jenis je.. kami grab jela car seat tu.. lagi pon kami puas hati.. kami suke car seat tu even dalam hati nak car seat lain.. mase survey kat JJ da pilih yang lain.. tapi jenis tu takde mase expo.. kami beli sc800..

cantik tak? cantik kan.. saye suke.. en. suami pon suke.. bagi saye.. saye suke lagi car seat ni dari yang kami nak kat JJ tu.. cume harge car seat ni lagi mahal dari yang kat JJ tu.. harge asal car seat ni RM439.00 tapi time expo tu offer jadi RM349.00.. dekat RM100 bezenye.. fabriknye lembut.. saye suke.. nampak selese jekan.. lepas beli car seat ni.. ufairah nangisnangis.. mase nak bayar.. nak susu.. cepatcepat saye pergi nursing room.. padahal sebelum beli tu ufairah da susu.. anak ibu ni kan.. ibu tak kesah asalkan anak ibu selese.. kenyang tak lapar.. ape pon ibu dengan abah sanggup buat.. lepas susukan kami pergi mcD untuk isi perut sebab nak shoot terus ke kampung.. malas nak berenti makan da.. yela.. kenduri abang ipar hari ahad..   sabtu belah perempuan.. mesti sibuk kat rumah mertue saye.. tengok car seat ni kat atas nampak biasebiase jekan.. cube tengok ufairah bersame car seat.. nampak selesekan? kalau muat saye pon nak duduk dalam car seat ni..


sepanjang perjalan ufairah bangun tidur bangun tidur.. agaknye tak biase lagi kot.. selalunye kami pangku je sebab jalan dekatdekat.. kali ni balik kampung 5-6jam perjalanan.. kami tak sanggup nak pangku ufairah.. paling penting soal keselamatan ufairah serte keselesaan ufairah bile berjalan jauh.. kalau ufairah tak selese.. ufairah akan penat dan semestinye akan meragam bile bile da sampai.. kalau die selese dan tak penat confirm  ufairah tak meragam.. jadi saye dan en. suami boleh rehat lepas lalui perjalanan yang agak lame.. kankan? sebab tu kami perlu jugak car seat sebelum balik kampung..


bile bangun ufairah melepak tengok luar.. kadangkadang menangis.. hihi.. terpakse ibu melangkah ke depan belakang kerete.. bile ufairah tidur saye akan panjat ke depan teman en. suami drive.. bile ufairah bangun saye akan panjat ke belakang tenangkan ufairah.. tapi yang paling tak best mase perjalanan balik kami.. air mineral di semue R&R serte lorilori yang jual makanan di perhentian habis.. adoi.. susahnye nak cari air mineral.. akhirnye kami beli di stesyen minyak.. itu pon en. suami kene jalan jauh.. saye haus sangatsangat.. menyusukan haus.. jadi en. suami terpakse berjalan jauh untuk dapatkan air mineral.. thanks abang.. stelah 5jam di atas jalan raye kami selamat tibe.. alhamdulillah..


ni pic ufairah mase kami on the way ikut rombongan pengantin lelaki.. car seat ni sangat bergune.. tiaptiap petang saye ambil ufairah sendirian.. car seat ni yang tolong 'pegang'kan ufairah.. tiaptiap kali nak berjalan.. even dekat.. 10-15minit dari rumah.. saye dan en. suami lebih selese letak ufairah dalam car seat.. ufairah pon makin cerdik.. bile duduk dalam car seat die macam tau yang ibu dan abah nak bawak die jalanjalan.. hehe.. kadangkadang ufairah boleh tertidur dalam car seat.. nanti saye upload pic ufairah bersame car seat dalam entry lain.. thank you sc800.. sangat membantu saye dan en. suami..





4 comments:

PutriesNoora said...

amboi comelnya dia...macam puan besar ye...hehehe

fifi said...

hihi.. memang.. da macam mak datin da sis..

tiefazatie said...

wah..smart2..hee

Anonymous said...

cantikkan ifa.. selese..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...