Friday, June 8, 2012

alhamdulillah.. rezeki ufairah..

assalamualaikum..

entry kedue hari ni.. saye tengah tunggu en. suami ambil saye balik kerje.. hari ni saye pergi dengan en. suami sebab die ade interview.. hari ni saje en. suami kene attend 3 interview.. alhamdulilah rezekiinterview.. ade rezeki sangkut.. selase sampai jumaat ni je en. suami attend 6 interview.. dan lagi rezeki.. lagi saye bersyukur kepade Allah bile en. suami cal pagi tadi.. en. suami dapat kerje baru.. alhamdulillah.. bukan 1.. 2 pulak tu.. pening kepale nak pilih pulak.. hihi.. rezeki..

2 2 company major civil.. alhamdulillah.. ade rezeki boleh ambil ir.. berangan ok.. hihi.. saye bersyukur sebab compony yang en. suami kerje sekarang ni company tangkap muat.. yela mase tu menganggur kan.. dari government ke private.. memang susah la nak masuk private kan kalau dari government.. jadi en. suami terime je kerje tu even company tu major mechanical.. then en. suami  selalu ngadungadu tak best kerje.. bos tak support.. yela civil ke mechanical.. confirm susah nak adapt kan.. kesian en. suami.. sampai tahap tu kami diduge.. sedih sangatsangat.. sekarang ni pon saye masih terase.. selagi en. suami tak selese dengan kerje die.. saye pasti susah hati..

kerjaye ni melibatkan mase depan keluarge kami.. sedihnye bile fikir.. sayu hati.. kalau en. suami call atau tex cerite kawan ofis kene marah mesti mengalir air mate saye mase berdoa lepas sembahyang.. sedih sebab en. suami terpakse lalui saat getir ni.. even saye tak secare khusus lalui semue ni.. sekarang saye dan en. suami pening nak pilih 2 kerje yang baru di tawarkan.. 1 di rawang boleh balik hari dan satu lagi di batang kali.. di batang kali di sediekan rumah dan kemungkinan besar kami akan PJJ(percintaan jarak jauh).. saye tahu en. suami tak rele.. saye tahu die akan rindukan ufairah dan saye.. kalau di rawang terlalu jauh bagi saye untuk en. suami ulang alik.. saye tak sanggup sebab harihari en. suami terpakse travel jauh.. bahaye.. dan semestinye en. suami kene keluar awal pagi dan pulang lewat malam.. penat..kami tinggal di kajang.. ohh.. dugan kecil.. inshaAllah kami dapat atasi.. doakan kami..

4 comments:

Pink Lavender said...

wahh..
rezeki anak dpt 2tawaran sekaligus..

tahniah.

Ina Haireina said...

syukur suami fifi dah dapat kerja.. rezeki tu.. mudahan dipermudahkan ye.. memang jauh rawang tu kan.. tapi masa saya keje dulu dekat balakong memang ada kawan dok rawang ulang alik.. balik keje kol 6.30.. sampai umah dekat kol 9-10 malam.. tu belum time datang opis kol 6 dah kuar rumah.. tapi dia menentang arus.. tak jem sangat.. macam suami fifi dari kajang nak kesana memang jem teruk tu.. semoga dipermudahkan ye..

tiefazatie said...

xpe..murah rezeki tue..buat la pilihan yag terbaik..

PutriesNoora said...

alhamdulillah....buat pilihan yang terbaik eh..=D

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...