Thursday, June 21, 2012

ufairah deman..

assalamualaikum..

semalam saye tak update blog.. banyak bende tertangguh siap skip lagi update.. hehe.. dasar pemalas mengupdate blog.. saye la tu.. hari selase lepaskan ufairah kene cucuk.. jadi rabu (semalam) ufairah deman.. terkejut saye sebabnye ufairah tak pernah demam sebelum n i.. time nak kene cucuk bulan lepas pon tak nangis.. same macam bulan ni.. mase jumpe nurse.. nurse ade tanye.. cucuk lepas demam tak? saye jawab tak.. nurse cakap.. cucuk bulan ni same je dengan ubat bulan lepas.. saye lege, dalam fikiran ooo same jela effect dengan bulan lepas..

balik rumah macam biase.. hantar ufairah ke rumah BS (da bagitau dalam entry lepas).. petang ambil macam biase.. saye tanye ufairah merengek tak? BS kate tak.. baik ufairah hari ni.. saye senang hati.. malam kami masuk tidur seperti biase.. pukul satu suku saye terjage.. teloh kanan tengok ufairah nyenyak.. toleh kiri? abah ufairah pon nyenyak.. pukul dua pagi saye bangun lagi.. toleh kanan.. tengok ufairah.. mate ufairah terbukak luas.. pelik betul saye.. ufairah jenis yang tak jage malam.. kalau nak susu pon ufairah akan ekk ekk.. saye angkat dan susukan ufairah akan tidur.. bile saye suruh en. suami bukakan lampu tidur.. jadi terang sikit.. ufairah tengok saye die senyum kat saye..aik.. bertabah kepelikan saye.. dalam hati.. tidur la nak.. esok ibu nak kerje..

saye angkat ufairah dan susukan.. menyusu pon mate terbukak luas.. selalunye dapat susu terus pejam mate.. pelikpelik.. saye usapusap badan ufairah.. usapusap rambut dan dahi.. sampai ke leher rase panas.. terus kejut en. suami.. "abang.. ufairah demam kot.. termometer mane?" en. suami capai termometer bagi pade saye.. check suhu ufairah dalam 37.4celcius.. lagi sikit nak demam.. lagi 0.1 nak demam.. saye terus minta tolong en. suami ambilkan air.. terus saye tuam kepale then laplap badan ufairah.. dalam hati.. patut la anak ibu taknak tidur.. tak sedap badan.. memang malam tu muke ufairah monyok.. senyum pon taknak.. nak serius je.. baik anak ibu ni.. demam pon diam je..

siap laplap badan ufairah saye susukan ufairah.. malam tu ufairah tidur atas saye.. dari pukul 2 pagi sampai 5.30 pagi ufairah mengiring atas saye.. tangan kiri tahan ufairah takut terjatuh bawah.. sakit badan ibu tau anak.. takpe.. kasih ibu dekat kamu sangatsangat banyak.. esoknye saye cuti kecemasan sebab nak monotor ufairah di rumah.. cuti kecemasan pertame saye kerane anak tersayang.. hari ni ufairah da ok sikit jadi saye pon bekerje.. ok banyak kot sebab suhunye 36.5 je.. sehari je ufairah demam.. mase saye cuti saye keep direct feeding ufairah.. ufairah kencing banyak.. poo poo jugak.. mungkin sebab tu kot demam ufairah cepat turun.. semuenye pertolongan Allah.. ok saye nak balik dulu.. nak g ambil ufairah.. tanye die ok tak kat rumah BS..

3 comments:

tiefazatie said...

xpe..ufairah kuat tue..=)
take care dear!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

ufairah dah 5bulan... myra 6bulan (^___^)

fifi said...

alhamdulillah.. ufairah da baik..

myra tue sebulan dari ufairahkan? bile besar jadi tue setahun.. :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...