Tuesday, June 19, 2012

ufairah cucuk 5bulan..

assalamualaikum..

patut la last entry saye nak rehat cukupcukup nak rest otak.. petang balik dari klinik saye diserang migrain.. sangat sakit.. muntah 3kali.. teruk jugak la melepak kat rumah.. mase sembahyang pon rase nak tumbang.. rase nak baring je atas sejadah.. tapi gagahkan jugak.. kuatkan hati jugak.. alhamdulillah selesai even tak berape larat.. pump susu? skip sekali.. nak bangun sembahyang pon tak larat.. ni nak pump susu?? pump susu perlukan tenage.. saye takut bile saye pump.. tenage yang tinggal nyawenyawe ikan tu habis.. mane taknye.. puku; 620petang saye kene drive.. drive ambil ufairah dari rumah BS.. en. suami balik lambat sebab kene g site.. nun di batang kali..

pukul 615petang saye siapsiap.. pakai baju semue rase nak muntah..batukbatuk sekali wekk.. tadah atas baju tidur.. sebelum tu da muntah tadah pakai inner.. amekkaw.. entry pengotor.. hehe.. lepas tu tak tahan.. lari lari g toilet.. uwekkk.. habis semue keluar.. terase macam pregnant pulak.. opppsss.. jangan speku ye.. tak pon.. memang tak larat.. selesai semue capai tudung bawak kerete slowslow.. sampai lewat rumah pengasuh.. bagitau tak sihat semue BS ok.. alhamdulillah.. BS siap tegur muke nampak tak sihat.. yess.. da 3 kali saye muntah petang tu saje.. bawak kerete slowslow.. risau.. saye kan tak larat.. rase nak pitam.. alhamdulillah selamat sampai.. balik rumah susukan ufairah sambil baring.. dapat la rehat.. selamat ufairah behave.. anak ibu memang baik.. cerdik..

pengenalan yang panjang sampai 2 perenggan.. hahaha.. pagi tadi saye dan en. suami bawa ufairah ke klinik untuk check up dan injection.. ufairah da 7.6kg dan 70cm panjang.. da besar anak ibu.. mase nak timbang dan ukur panjang die da ek ek ek.. urm.. lapar dan mengantuk la tu.. time die nak tidur.. lepas check tu semue saye terus bawak ufairah ke bilik menyusu.. nak susukan.. tak nak terus inject sebab takut die nangis.. yela.. da lapar dan ngantuk.. kene pulak inject.. comfirm mengamuk.. saye susukan.. saye tidurkan dalam 20minit baru bawak g inject.. dapat la ufairah hilangkan ngantuk..

mase masuk bilik injection nurse suruh kejutkan ufairah.. puas kejutkan.. taknak bangun pulak.. ngantuk sangat la tu.. bile kene kejut nangis.. sikit je nangis.. mase cucuk tak nangis.. same dengan cucuk 3bulan.. baik anak ibu ni.. lepas habis aktiviti 'bersiar-siar' di klinik.. kami pon balik.. mane tak bersiarnye.. sampai klinik pukul 9.. dekat pukul 12 baru settle.. aish.. selamat ufairah jenis ok bab menunggu ni.. kalau jenis taknak menunggu habis ibu dan abah nak melayan.. sekarang ufairah kat rumah BS.. lepas hantar ufairah saye dan en. suami pergi kerje.. sebelum tu singgah makan dan ambil cermin mate FREE.. FREE?? ye cermin mate FREE.. nanti saye cerite.. ohh tertangguh lagi 1 entry yang dijanjikan.. nanti ye.. saye nak g pump dulu.. :) 

4 comments:

tiefazatie said...

take care dear..
tabah sungguh kamu nie..chaiyok!

fifi said...

memang nak kene tabah la sayang.. sebab anak kan bawah jagaan kite.. nak taknak kene kuat jugak..

tiefazatie said...

btol2..hee

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lamaaaaaaaaaaa tak berkunjung ke sini... salam kebizian dari teratak siFaqir 'ilmu...
..................................
terima kasih atas kesudian meninggalkan komen (^___^)
..................................

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...