Tuesday, May 8, 2012

terase sangat berdikari..

assalamualaikum..

esok genap la seminggu saye pergi kerje sendiri.. dari lepas kawen 2tahun ++ yang lepas saye naik motor je.. tumpang en. suami.. pernah seminggu saye naik kerete ke tempat kerje gare-gare en.suami out statiom ke sabah dan seminggu lagi saye naik bus bile en. suami out station ke sarawak pulak.. saye drive dari kajang ke KL.. ooohhh.. sangat penat mengharungi jammed.. dengan tol pergi balik RM3.80 (sebelum tol dimansuhkan) dengan parking sehari RM8.. cube kire tol parking je da RM12.. minyak nak harung jammed? makan? boleh bankrup saye ni.. hihi.. takkan kite pergi kerje sematemate nak bayar tol minyak parking kan? 

akhir sekali en. suami dapat tukar putrajaya.. en. suami berulang kajang ke KL.. lepas hantar saye terus ke putrajaya.. balik pulak dari putrajaya ke KL dulu.. then baru gerak balik kajang.. naik motor je.. penat sangat time tu.. time tu saye pregnant ok.. saye memang naik motor dari awal pregnant sampai hari nak bersalin.. :) cool kan.. hihi.. mungkin rezeki anak.. akhirnye saye dapat posting ke putrajaya.. 3 januari 2012 saye bekerje di putrajaya.. senang la saye dan en. suami berulang alik untuk pergi kerje..

kite di dunie ni takkan nak hidup tanpe dugaan kan? akhirnye, setelah bersenangsenang selame 9 hari (3 january 2012 - 13 january 2012) naik motor pergi kerje dekatdekat.. lunch pon samesame.. nikmat kami di tarik balik Allah.. ALlah maha berkuase.. sekelip mate sahaje Dia nak uji kami.. suami saye ditamatkan perkhidmatan (nanti saye cerite next entry) sekarang suami saye bekerje di jalan puchong KL.. dan saye mule pergi kerje naik MOTOR sendirian untuk mengelak jammed dan kesusahan mencari parking..

hari pertame bawa motor syahdu rase hati.. sedih sebab saye kene berdikari sendiri.. takde da en. suami nak hantar dan ambil.. mase saye bawa moto saye selalu berdoa agar saye selamat sampai rumah kerane Ufairah sedang menanti saye (ayat skema).. saye juga menggalas beg pump saye bersame susu untuk ufairah.. terime kasih ya Allah.. walaupun Kau tarik satu nikmat.. Kau beri nikmat lain untuk kami.. serta Kau berikan rezeki susu ibu untuk Ufairah.. semoge anak ibu menjadi anak yang mendengar kate nanti.. sayang abah dan ibu tau!~

-half sahaje untuk petang ni.. tetap cutekan?-

5 comments:

MUMMYIZZ said...

sangat cute ur baby...

tiefazatie said...

xpe dear..pasti ad ahikmahnya..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is merap ( ayat untuk ngada-ngada suh jugak2... ) incik hubby antaq is pi n amik balik qeja jugak.. even dah lepas lahirkan siMERAH... keh3.. saja nak ngada2... (^____^)

tiefazatie said...

mmg cute nie ufairah!hee

Fifi said...

tak boleh merap husband da sebab die balik pkl 6.20.. fifi balik pukul 5.. naye nak tunggu 2jam kat ofis.. terpakse berdikari..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...