Thursday, May 3, 2012

1st time ufairah meet doktor Kamisah..

assalamualaikum..

bace tajuk entry pon da tau kan.. mesti ufairah pergi klinik.. saye terpakse akur dengan desakan abah, adik dan baby sitter untuk bawa ufairah ke klinik.. saye tak rele.. saye nak build imune anak atceli.. tapi kadangkadang orang terlalu risau dan terlalu la kesiankan baby.. saye pon kesian kat ufairah.. saye cume sedut hingus die.. gune mulut okey.. macam makan siput sedut.. ade yang geli nak buat tu semue.. tapi saye sanggup.. sebab saye sayangkan anak saye..

semalam abah saye yang g ambil ufairah then BS kate ufairah gelisah.. tak selese kot.. orang tue mesti la kesian tengok baby macam tu kan.. lastlast saye disuruh bawak ufairah pergi klinik.. saye nak pergi klinik kanakkanak kuan.. tapi da tutup.. bile saye nak g satu klinik ni.. klinik kawan abah saye.. doktor R.. saye cakap.. 'abah along g klinik dr R ye' abah jawab 'klinik tu tak bagus.. die bukan klinik kanakkanak' saye cakap' klinik kanakkanak tu tutup la abah' abah balas ' klinik belakang ni kan ade..' jadi saye bawa la ufairah ke klinik Dr Kamisah.. risau sangat dekat cucunye tu..

sampai di klinik ramai orang jugak la.. lame jugak tunggu sebab ufairah nenen 2 kali.. :) siap layan stim sampai tertidurtidur.. hihi.. bile name HAZIQAH UFAIRAH tertere dekat skrin kami masuk jumpe doktor.. saye memang dah biase dengan doktor tu.. doktor cek Ufairah.. lame dengar paruparu ufairah.. doktor tanye banyak hingus ke tak.. macam biase la.. hingus die tak banyak.. nak jumpe hingus die pon susah.. then doktor kate.. takde yang worse pon.. kahak pon tak banyak.. paruparu die ok..

see.. kan betul.. baby saye boleh baik dengan sendiri rasenye tanpe ubat.. cume lambat sikit la.. bukan saye kedekut.. sebab takde la mahal sangat jumpe doktor.. ubat demam + seleseme/batuk baru RM30.. tapi saye nak anak saye baik dengan sendirinye.. malangnye tak berjaye.. mase da balik dan sampai rumah.. saye nak bagi ufairah makan ubat.. abah cakap ' susu ibu memang elok.. tapi ibunye tu suke makan macammacam.. cemane baby nak baik' adoi.. kene batang hidung sendiri.. dush dush.. takpe la anak.. asal kamu baik ibu senang hati..

gambar ufairah mase pertame kali balik melake.. belakang tu boleh nampak laut.. rumah abah dekat melake sangat dekat dengan laut.. jalan kaki je sampai..

No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...