Monday, May 14, 2012

Ufairah jumpe paed.. Klinik kanak-kanak Kwan..

assalamualaikum..

Ufairah da beransur pulih dari batuk.. itu pon sebab saye dan en. suami bawak ufairah ke paed.. mungkin ubat paed tu lagi better dari klinik biasekan.. sebelum pergi manemane klinik saye mesti call dulu klinik tu tanye doktor ade ke tak.. lagi pon nak check either klinik tu tutup ke bukak.. saye tak suke main terjahterjah ke klinik.. tetambah bile da ade ufairah.. kesian la pulak kan kalau doktor takde or klinik tutup.. mesti ufairah penat.. 2 hari sebelum bawa ufairah jumpe paed en. suami call klinik.. ade operator cakap.. klinik sudah di tutup.. sila datang esok pada pukul 9 pagi.. hurm.. terkubur la niat kami nak bawa ufairah ke paed.. esoknye tak pergi jugak.. luse tu en. suami call pukul 750petang.. rupenye klinik tutup pukul 8..

kami ade mase lagi 10minit untuk untuk sampai ke klinik.. padahal saye tak siap pon lagi.. maghrib pon tak lagi.. miahaha.. kantoi suke sembahyang lewatlewat.. saye dengan perasaan hampe cakap kat en. suami.. takpela abang.. esok kite g.. yg pon tak sembahyang lagi.. lepas saye sembahyang en. suami kate siap cepat.. ade orang lagi klinik tutup pukul 820.. ape lagi.. siap ala kadar jel.. saye tak suke pakai bedak.. tukar baju pakai tudung capai beg ufairah.. terus gerak.. ngamngam 820 kami sampai.. kami masuk je pintu klinik ditarik ke bawah.. tutup sudah..

yang paling saye terkejut bile girl dekat kaunter suruh timbang ufairah.. 7kg korang.. tak sampai 4bulan lagi da 7kg.. hebat anak ibu ni.. :) bile girl kat kaunter tu tanye minum susu ape saye jawab susu ibu.. die balas susu ibu saje? saye jawab.. ye susu ibu sahaje.. dengan banggenye tau.. saye bangge saye susukan anak saye..

bile name Haziqah Ufairah dipanggil kami pon masuk berjumpe dengan seorang doktor lelaki.. memang doktor tu best.. nampak berpengalaman.. saye duduk tepi doktor.. (mengadap.. ala macam selalu kite jumpe doktor) doktor tanye sakit ape.. saye terangkan semue termasuk ufairah still tak baik bile makan ubat dari klinik biase.. doktor bukak satu alat mainan.. ade bunyi, lampu, gerak.. Ufairah sangatsangat eksited.. tersenyumsenyum die dekat doktor tu.. doktor tu ade attraction rasenye.. then lepas puas main dengan doktor, doktor dengar paruparu ufairah.. doktor cakap ok je.. takde asthma cume ade kahak sikit kat belakang.. depan clear.. lege hati saye..

doktor bagi ubat.. ade banyak.. seleseme, batuk, cair kahak, titis hidung dan antibiotik.. saye kalau boleh taknak antibiotik.. tapi doktor tu da cakap die taknak baby makan banyak sangat ubat even die bagi 5ubat kat baby saye.. tapi yang bestnye ubatubat tu semue lightlight je colournye.. macam tak banyak pewarne dan kawankawannye..

mase saye type entry ni (sambung jumaat lepas tak sempat) ufairah da sihat da.. lege hati saye..

saye rase bangge bile doktor kate name baby saye.. UFAIRAH sangat sedap.. siap tanye maksud even die chinese..  saye jawab berani.. :) die siap cakap selame 30tahun jadi paed.. die tak pernah dengar name UFAIRAH.. tak bangge ke? hii.. riakriak.. lagi satu lepas keluar dari klinik en. suami siap bisik kat saye.. abang nak beli mainan yang macam doktor tu ade.. eksited agaknye bile tengok anal gembire..

pesanan dari en. abah  (ayah saye) kepade adik saye.. kalau ibu bapa sakit cepatcepat bawak g klinik sebab mase kecikkecik kite sakit derang terus bawak.. tak kire mahal ade duit atau tak.. tengok along(saye la tu) sampai 2 klinik berkejarkejar bawak ufairah.. kate en. suami.. KASIH IBU.. :) 

3 comments:

tiefazatie said...

btol la tue..nt2..kalu mak ayah kte sakit..cpt2 bw g klinik..sbb masa kcik2 dorg cpt2 bw kte g klinik kan..btol la tue..ifa sokong..=)

tiefazatie said...

hye fifi!hee..untung ah awk dpt beli masa murah tue..sedap kan..hee

Fifi said...

tau takpe.. bile da jadi ibu baru tau cemane mak ayah kite susah jage kite mase kecik2 dulu..

haah.. fifi beli sampai 2.. hihi..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...