Monday, May 28, 2012

jalanjalan secare besarbesaran..

assalamualaikum..

alhamdulillah ufairah makin cerdik.. dan semakin comel.. comel.. dan comel.. hihi.. fifi geram je tengok ufairah.. mulut bising je.. lepas tu suke tersenyum nampak gusi je.. sampai lenguh la pipi nak balas senyuman gusi si comel tu.. boleh cair tengok die tersenyum..

ufairah kan sangat suke berjalanjalan.. kalau tak keluar memane pon bawak la stroller duduk depan rumah.. tu pon jadi la.. janji keluar dari rumah ambil angin.. :) nantii mesti ufairah tersengohsengih.. minggu ni untuk tak menghampekan ufairah.. fifi dan en. suami berfikir 200kali untuk bawak ufairah ke hari belie negare even ufairah bukan belie.. haha.. then terus la ke jom heboh.. actually saye dan en. suami ade fikir jugak pro and con bawak baby berumur 4bulan ke tempattempat macam tu.. tapi kami redahkan jugak dan berharap ufairah ok dan takkan ade jangkitan apeape..

seperti yang dijangke.. alhamdulillah takde apeape yang menjangkiti ufairah.. fifi yang kene gatalgatal sebab terlebih berpeluh.. penat weh jalanjalan satu putrajaya. tapi rasenye penat lagi en. suami.. membawe baby 4bulan + seberat 8kg.. hihi.. memang ade carrier tapi bile ufairah tido terpakse dukung nak pastikan keselesaan  ufairah.. stroller kami ade bawak tapi letak dalam kerete jela.. kami fikir tak praktikal bawak stroller ke tempat macam tu.. kalau tau la ok je bawak stroller kami da bawak da..

seronoknye ufairah tak menangis langsung.. cume ek ek sikit bile die mengantuk.. fifi just NIP (nursing in public) je bile ufairah nak susu.. senang.. lepas susu letak dalam carrier terus tertidur.. lalu tepi speaker besar bising gile pon die bantai tido.. hebat weh ufairah ni.. asal dapat jalan.. kalau kat rumah. ek sikit je da bangun.. ceitt.. saje dere abah angkat die.. senaman.. tapi kami jalan sepetang.. mule jalan dekat pukul 5 pukul 7 lebih baru la naik kerete balik.. ufairah cume tido 20 minit je kot time jalanjalan tu.. fifi pulak NIP ufairah 2kali je.. tapi die puas la sebab tak ngamuk.. senang susu badan ni.. tak payah berangkut botol air panas dan susu.. nak susu selak je.. hihi..

habis je jalan.. naik je kerete.. tengoktengok ufairah da pejam mate.. tido weh tak sedar diri.. penat sangat la tu.. tapi nampak la kepuasan die berjalan. tersengih je sepanjang mase.. naik lenguh pipi ibu dan abah balas senyuman die.. tapi kami bahagie dapat buat ufairah gembire even kaki kami bagai nak terputus berjalan.. haha.. yela ufairah tak pandai cakap agi.. jadi die senyum jela kot tande terime kasih.. semoge ufairah menjadi anak yang solehah dan selalu menggembirekan ibu dan abah bile besar nanti.. :) ade gambar special untuk ufairah actually.. free saye update.. :)

sampai rumah ufairah tido pukul 10lebih.. tapi terbangunbangun tapi mate tertutup.. mulut je ek ek terbukak.. penat sangat kot.. fifi angkat ufairah terapkan atas fifi bagi die selese.. uruturut belakang kaki tangan dan kepale ufairah.. bagi die selese sikit sebab takut die sakit badan seharian berjalan.. bagi ketenangan untuk ufairah setelah sepetang die dedahkan dengan bunyibunyi bingit.. akhirnye ufairah tertido selese lepas diurut..


notakaki--> setakat ufairah 4bulan.. ni la jalanjalan yang paling lame da paling banyak langkah kami pergi semenjak bergelar ibu dan abah.. sebelum ni tak berape berani sebab takut ufairah mengamuk..

6 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is pun, setiap moment dia pandang wajah is, mang is akan senyum... seronok sangat tengok dia tersenyum.... Allahuakbar, anugerah Tuhan yang xternilai harganya kan...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

fifi, kawan is dah dapat 2 bijik jambu susu tu.. katanya, wife dia makan sikit2... takut habis... tapi alhamdulillah, dapat gak (^___^)

Fifi said...

memang betul pon is.. tiap kali anak pandang tu terase macam die betul2 perlukan kite.. rase sangat dihargai.. :)

alhamdulillah.. dapat jugak jambu tu kan.. dapat kat mne? kalau is jumpe is try rase.. sedap.. kalau yang jeruk pon sedap.. fifi pon rase macam nak ngidam lagi je.. hihi..

deena awanis said...

hai ufairah's mommy..thanks for visiting my blog..=) dah beli ke car seat?

*sory komen takde kaitan ngn entry.hehe

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fifi said...

hye.. ade la tu kaitannye.. da jalanjalan kene la ade car seatkan? skrg tgh survey lagi dengan en. suami.. nak yang bese je.. dan mampu sebab tak boleh pakai lebih dari 6 tahun kan dari manufacturing date.. :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...