Tuesday, February 4, 2014

luahan hati seorang kuli.. hahaha..

assalamualaikum..

penatnye la masuk unit baru.. kene pula pegang survey baru yang tak sampai setahun.. nak key in kerje yang tak pernah di key in.. rase nak pecah otak even tak payah fikir apeape.. cume copy paste dari borang.. ade sikitsikit yang musykil la kene fikir.. tapi banyak saye tolak tepi nanti discuss dulu sebelum key in.. yang saye kene fikir nak siapkan key in.. even supervisor saye pon cakap jangan tensiontension sebab saye bawak baby.. 

da bile kite tak pernah buat sesuatu tu.. kite taktau nak budget mase dan tak tau bos kite expect kite macam mane.. da semue baru kan.. jadi saye pon tak tau nak budget.. sebelum ni orang key satu borang berape lame.. nanti tercepat sangat takut bos tak yakin dengan kerje kite.. lambat sangat nanti bos kate lembab.. pening la fikir.. 

lagi satukan.. banyak komen mase saye up entry saye di unit baru cakap good luck di tempat baru.. sebenarnye saye masih di tempat lame.. cume unit dan kerje je baru.. tapi jasad saye, partition saye masih di tempat lame.. masih tak dapat move ke unit baru sebab dekat situ penuh.. kene tunggu staff sane pindah unit lain bagi kosong dulu.. baru saye boleh move ke situ.. ni kan job rotation.. jadi kene tunggu pelan lantai baru ,baru boleh duduk sekali dengan unit baru.. ni pon stress sebab orang sekeliling buat kerje yang sangat lain dari ape yang saye buat sekarang!~

tak best sangat sebab bos jauh.. ade orang suke bos jauh.. saye pon suke sebenarnye.. tapi bagi saye yang dalam proses belajar.. saye rase saye kene dekat dengan bos.. tak pon kawankawan seunit.. senang saye nak tanye apeape.. ni tak.. kene berjalan langkah 2 unit baru sampai unit saye.. da la borang banyak nak kene angkat sendiri.. tapi pakai troli la.. ulang alik alang alik.. sebenarnye saye jarang jumpe bos dan kawan unit.. semue survive sendiri.. moge saye kuat tabah.. dan perkare ni akan berlalu secepat mungkin.. ade hikmah di sebalik semue ni kan.. Allah know best.. inshaAllah.. alhamdulillah..

nota            > tajuk entry asal aktiviti petang di kampung moyang ufairah.. sekali tertype bende lain.. kene tukar tajuk la ni.. hahaha.. korang pernah tak macam ni?

4 comments:

Nafira usof said...

sabar yer..
insyaAllah.. lama2 nanti fifi mesti akan biasa dan cekap buat keje baru tuh..:)

Kopiolimauice said...

betabah je la ek T__T lama2 rasi la tu..benda baru mmng mcm gitu kan...

dalila said...

sabar la..
aku ni pun tgh tggu masa jgk..
pengarah baru ktorg ni aritu ade jgk ckp psl job rotation..
adehh..

Mar Mansor said...

sabar la ye..alah tegal..menang biasa..eh betul ke ni?

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...