Tuesday, February 18, 2014

cameron highland - pasar malam #part 4

assalamualaikum..

semalam datang office bertenage.. hari ni da takde tenage.. tak larat da nak bawak badan.. rase tak sabar nak contraction.. nak follow contraction tu.. lagi pon bile da contraction baby makin dekat.. syoknye bau baby.. harihari bau baby tenang.. Allah hu rabbi.. berilah peluang pade wanitawanita di luar sane yang teringinkan anak.. sebenarnye tulang pelvis saye da mule sakit da lame.. macam nak mengembang tu.. tak lame lagi la kot.. doakan saye ye..

ni nak cerite tentang cameron.. pendek je kot.. kot la kan.. part 3 boleh klik sini.. part yang saye mengamuk sakan tu.. haha.. mane tak mengamuk.. jangke lain dapat lain.. lepas da bayar tu.. saye singgah makan kedai lain.. mihmihmih.. lapar kot.. da nye saye tak makan apeape2 lagi.. DH pulak mesti makan tak puas sebab makan 'garam' je kan. kedai makan tu betulbetul depan balai bomba.. kedai die kecil tapi ramai orang..

ufairah di kedai kedue.. sibuk nak pakai tudung taknak bukak..

saye masih dengan menu yang same.. nasi putih, tomyam seafood, telur dadar.. milo panas satu.. DH pulak pekene char kuew tiow.. alhamdulillah.. tak masin.. dapat la makan.. kenyang.. burpp.. dan yang peliknye.. kedai ni lagi murah dari kedai cerite part 3 saye tu.. takpe la.. rezeki derang Allah da tentukan kan..

lepas lapik perut.. ape lagi.. panjang langkah la kami mendaki ke pasar malam.. syok duduk brinchang ni jimat minyak.. kehkehkeh.. kerete memang tak berusik.. dari mule parking sampai da nak balik.. bende pertame yang saye cari sarung tangan ufairah.. da sejuk macam ais tangan awek tu.. terus beli.. RM4 je.. jalan punye jalan.. saje cuci mate.. kalaua de sweater menarik nak grab satu.. tapi takde yang menarik.. yang tertarik topi kait.. untuk ufairah jugak.. 
jom kite nak pergi pasar malam.. tengah tunggu abah keluarkan duit.. 

mase dekat pasar malam tu sempat la saye beli FM untuk kawankawan office DH.. kawan office saye takde.. mihmihmih.. sebab derang tak tegar pon dengan bendebende macam ni.. saye belikan jam strawberi je.. senang.. dan derang pon suke.. da habis tawaf pasar malam kami singgah beli udang goreng tepung, buah berangan, madu tualang.. kirenye makanan la.. da sejuksejuk.. ape lagi.. lapar.. terus balik bilik.. sambil lepak sebelum tidur makan ape yang patut..

memang kami tidur awal pon malam tu.. penat perjalanan dan berjalan.. esoknye akan bangun seawal yang boleh untuk jalan dan terus balik.. da name pon bilik untuk tidur.. memang kami buat untuk tidur cume add mandi dan sembahyang.. sembahyang tu paling penting.. jadi tak kesah bilik cenonet.. cerite esok? next entry.. bye!~

noteperingatan           > pesanan saye.. kalau nak beli makanan dekat pasar malam cameron telek dulu.. kadangkadang cha ya nun alif ni gunekan indon yang pakai tudung untuk jual makanan.. macam bebola ubi tu semue.. saye pernah nampak.. dalam van peniage ubi goreng tu berlarilari anjing.. dan melayu ramai berebut nak beli.. hatihati..

9 comments:

dalila said...

comeinye ufairah pakai tudung..
sejuk perut ko fie..
moga dipermudahkan bsalin nnt..
aku nk gi cameron jgkkkk..
bln 3 ni..doakan aku berjaya pujuk laki aku..hahahaha

zarena heeney said...

haah betul tu fifi
kat pasar tu kena tgk dgn teliti
jgn tgk depan jea
jeling2 jugak sekitarnya

Kopiolimauice said...

ooo..info yg bagus pasal nk beli makanan kt pasar mlm tu..huihhh kalo yg tak nampak mmng dah beli la kot ye..mntak di jauh kan tekena beli makanan yg macam tu...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, alhamdullilah. tak lama lagi tu keluar 2nd junior.. bestnya. semoga dipermudahkan ye yanggg. comel sangat ufairah bertudung ~~~

mama naz said...

salam perkenalan..semoga dipermudahkn bersalin nt..sy br lps bersalin 7nov lps..n menggunakn produk shaklee..mmg bgus..so pm sy utk info

mama naz said...

moga di dpermudahkn bersalin nt..

mama naz said...

sorry awak..sy br blaja ber blog ni.. tersent byk kali plak komen hehe..
mamanaz1612@blogspot.com

::EIDA:: said...

alolololo omeyy pakai tudung. heee~ ramai jugak yang pergi CH waktu waktu panas ni. hehehee

Cik Puan Ac said...

Akhirnya jumpa review cameron latest hehehe tq tq

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...