Tuesday, February 4, 2014

aktiviti petang di kampung moyang ufairah.

assalamualaikum..

ingat entry sebelum ni? tajuk lain tulis lain.. da.. meh kite cerite tentang tajuk yang tersalah isi tu.. saye masih lagi cerite tentang balik kampung lagi.. sebelum pergi beli cake.. kami buat aktiviti luar.. bestkan duduk kampung.. halaman besar.. jalan pon lengang.. anakanak bebas bermain.. takde phone takde gadget pon da happy.. macam bandar.. penuh dengan gadget, shopping mall sampai anakanak jadi anti social..

macam saye. saye suke rayau keliling laman cari bende boleh makan.. jambu topi ke, buah cermai ke.. limau ke.. mase kami balik ade rambutan.. sedap.. manis.. teringin lagi.. hahaha.. tak puas makan.. kalau balik musim buah.. bangun tidur da pergi kutip manggis.. best.. DH pulak dengan hobi die.. menyapu.. DH saye memang suke bab sapu menyapu ni.. habis satu laman die cakap bagi bersih.. lepas tu bakar.. 

ni buah salak yang paktam saye bagi kat saye.. pokok dekat sempadan tanah.. rezeki saye..
DH dengan hobinye.. 

ufairah? lagi seronok die lari ke sane ke mari.. pernah sekali tu.. die kejar lembu.. betulbetul depan lembu! saye nak g ambil die pon takut.. miahaha.. geram tau.. tak masuk bab panjatpanjat lagi.. anak oh anak.. lepas tu naik buai kampung..ala.. setakat tali ikat kat pokok lepas tu letak papan.. 
 
ufairah dengan mak saudare die.. buai kampung.. nampak DH x? hihi..

indahnye kampung.. bagi saye balik timetime stress best la.. rehat minda dan otak.. cube kalau kene tinggal sane.. saye rase saye tak mampu.. nak cari kedai susah.. pukul 7 malam da tutup semue kedai.. klinik pon jauh.. mungkin da terbiase dengan lemudahan yang hanye 5-10 minit.. saye jadi tak biase dengan keadaan macam tu.. kemudahan kurang dan kauh.. tapi ade kelebihan aman damai dannyaman..




6 comments:

izan mama mia said...

seronok laa ufairah..kat kg halaman luas... kan..wah sedap buah salak tuu

dalila said...

hahaha..
ufairah xtakut lembu ke??
best weh dok kampung..
kalau dh pencen dok kg pun best..
tp kene cari yg byk kemudahan mcm KG MALAYSIA, Sg besi (umah mak aku)
hahaha

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, lama tak makan jeruk buah salak. perghhh terliur pula teringatkan. hehe ufairah kejar lembu? perghhh kagum acik tau (",)

Nafira usof said...

memang seronok kalo dpt balik kampung kan~ tenang jer jiwa. kali sis memang lebih selesa duk kampung. tenang jer rasa hati. rindunyeeeee dengan kampung halaman.. padahal baru jer balik dr kampung.

Zuraidah Butang said...

besh kan duk kampung..sy ske duk kampung...

btw sy folo ye :)

Mar Mansor said...

duk kampung rasa keetenangan..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...