Thursday, January 30, 2014

hari ulangtahun kelahiran ufairah (kecil-kecilan)

assalamualaikum..

meh update cerite lame.. yela.. lame sangat tinggal blog sampai kene up satusatu bende pending.. bukan takat pending.. siap bertindih bagai.. banyak entry delay.. haish.. kene kejar ni.. harap sempat.. biar la cerite lame pon.. asal terabadi di sini.. mase balik kampung pertengahan januari hari tukan.. kebetulan terkena dengan hari ulangtahun kelahiran ufairah.. hari ulangtahun kelahiran ufairah 17 januari 2014.. hari lahir ufairah pulak 17 januari 2012.. alhamdulillah.. da 2 tahun da ufairah ikut tahun masihi..

kebetulan dekat kampung.. banyak 'pak menakan' dengan 'mak menakan' ufairah.. saye cakap dekat DH jom beli kek bagi sepupusepupu saye makan.. berkejar la kami pergi kedai kek dekat pekan.. setengah jam jugak la nak sampai pekan.. kampung kan.. pedalaman.. sampai rumah da nak maghrib.. potong keknye lepas isya.. tunggu moyang ufairah habis sembahyang dulu..

bukan ade ape pon.. saye bancuh air sirap.. dengan kek sebiji.. tu je.. hihi.. makanmakan takde.. nak makan balik rumah sendiri.. tu pon da buat derang happy.. saye rase macam tak lengkap je.. saye tanye nak ape lagi.. derang cume balas.. kek sudah.. air korang nak air ape.. di balasnye.. air masak je along.. memang asal dapat kek je kot bagi derang..

ufairah pulak.. bile bagi pisau takdenye die nak potong.. die terkedu.. menangis.. hahaha.. sebab kite pakse die potong.. saye lepas kan tangan ufairah.. biarkan ape yang ufairah nak buat.. tau ufairah buat ape? die pegang je kek tu dengan tangan die.. baru mood ok balik.. bile da ok.. cari posisi sesuai potong la kek comot sikit tu.. sekejap je licin kek tu.. alhamdulillah.. sambutan yang sangat kecil.. tu pon da buat sepupu saye seronok.. sebenarnye ade sambutan kedue.. tu nanti ye.. next!~

terkedu tengok kek.. 
tengok la pak menakan dengan mak menakan ufairah.. kecikkecik lagi.. 
birthday cake.. 
tengok.. potong kek pon takuttakut.. 
saye happy dapay makan cake!

8 comments:

dalila said...

Alaaa..ingtkan citer besday yg 1 lg tu..
Xsabar nk bace..
Hihi

MaMa Rey said...

Alahai..comelnya mimik muka..cute sgt lah..hihihi

Kopiolimauice said...

waaa besar nye kek...hb kakak ufairah tak lama lagi dah nk jadi kakak besar nie ;)

myza said...

Salam kenal fifi
Baru sempat jenguk sini.sorry lmbt
Bestnya dia sambut bday wlpun simple tp bmakna ;)

zarena heeney said...

seronoknya ufairah dpt potong kek

Chekgu Azrine said...

Happy birthday ufairah..semoga jd ank yg solehah ye

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, comelnya ufairah! takut2 pula dengan kek, pastu buat muka comel dia. hehehe

izan mama mia said...

hapy bezday ufairah..wah terkedu dia tgk kek cantik sangat...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...