Monday, February 10, 2014

cameron highland - kedai makan best cameron highland.. betul ke? #part 3

assalamualaikum..

jom sambung cerite cameron.. tak berani cakap ni entry panjang ke pendek.. korang hadap jela ye.. lepas da sembahyang semue kami pon turun bawah.. mase tu dalam pukul 5 lebih.. da janji dengan DH jamak akhir untuk maghrib dengan isya.. cari makan dulu sebab kami lapar sangat.. memang tak makan apeape lagi.. last sebelum bertolak pagi tu..

sebelum ni kan saye pernah pergi sini.. sebelumsebelum ni saye study dulu tentang cameron.. pergi kali ni main terjah.. tapi masih ingat la kedai yang orang review ok.. kami pon dengan seronoknye berjalan turun tangge hotel nak ke kedai tu.. dekat je.. kalau pusing brincang mesti jumpe.. mase jalan nak ke kedai tu saye jumpe kelape laut.. buah die.. teringin jadi beli la.. nak rase..

kelape laut..

tak makan pon.. nak makan dekat kedai makan nanti.. DH order nasi goreng kampung.. saye pulak order tomyam seafood.. korang bace ni elokelok.. bukan nak mengondem kedai ni ke ape.. tapi kami terkene.. tak sampai 5 minit lepas order, tomyam saye sampai.. memang best r.. bagus r kedai ni.. macam dulu.. cepat.. dan ramai kate sedap.. tu dulu ye.. ade la 2 tahun lebih yang lepas.. jangan terpedaye..

anak dare yang kelaparan..
saye pon hirup la kuah yang saye bayangkan masam dan pedas tu.. sekali hirup.. sumpah wei.. rase nak sembur balik.. masin ya amat.. terus saye kuiskuis dalam tu.. ade ayam.. lor.. da la saye memang tak makan ayam kalau kat kedai tomyam.. order seafood.. takpe la.. makan jela da hirupkan.. kalau tak saye mesti minta tukar..

tunggu dalam 15minit.. kerusi baby da minta 3 kali..saye tak kesah lambat.. tapi da kene kuah tomyam yang letak garam sekilo tambah tomyam seafood saye jadi tomyam campur memang saye angin la.. tapi sabar.. sampai la nasi goreng kampung DH.. sekali DH makan.. masin!!! macam makan garam.. sumpah tak sedap rase garam je.. ufairah kan lapar.. kesian sangat.. DH suap la nasi goreng tu.. die ludah.. muke macam orang tahan masam.. ala.. berkerut tu.. masin sangat la tu.. selamat la anak dare tu da 2 tahun.. sebab sebelumsebelum ni ufairah memang tak makan garam.. mase tulis ni pon saye rase loye..

lupe.. sebelum nasi goreng DH sampai saye order la tomyam seafood lagi.. da kuah tak boleh hirup.. nasi putih pon tak sampai lagi.. kot la dapat tomyam yang betulbetul seafood dan kurang masinkan.. tungu punye tunggu tak sampai.. lebih dari setengah jam.. angin lagi hati ni.. tapi sabar.. lastlast saye suruh DH tanye orang tu da buat ke belum.. kalau belum saye nak cancle semue makan yang tak sampai tu.. alhamdulillah rezeki kami.. memang makanan tu tak buat lagi.. jadi bayar yang mane kami makan jela..

paling tak boleh bla.. macam mane tomyam saye boleh sampai 5 minit selepas order? sedangkan tomyam kedue lebih setengah jam tak sampai lagi.. tau datang dari mane? datang dari makanan yang tukang masak tu tersalah buat.. sebab saye perasan sebelum tu ade meje depan kami reject makanan.. tapi sebab pengalaman sebelum ni best dan review pon macam best saye percaye bulatbulat.. dengan panas hatinye lepas bayar.. saye snap gambar depan kedai tu.. siap cakap dekat DH.. nanti nak tulis kat blog.. inilah kuase blogger.. berlagak tak?? biarlah blog ni takde siape yang bace.. cume blog anak ikan bilis.. atleast.. kalau ade yang mencari info kedai makan dekat cameron tau la kedai yang saye kene tu! geram tau bile ingat.. ini lah kedai makan yang paling tak best dekat cameron highland.. dulu lain sekarang lain!

ni la kedai tu.. nik ikan bakar dan tom yam cameron highland..

tambahlagicerite          > mase kami makan tu kan.. jenuh kami pandang sekeliling kot orang lain pon rase masin ke tak.. tapi kami tengok orang makan macam biase je.. saye siap cakap kat DH.. 'agak orang cameron ni makan masin kot' melampau wei.. macam kalau nisbah garam tu.. sesudu nasi goreng = suku sudu garam.. bagi saye la.. serik da.. kalau korang pergi cameron try la pulak.. kot ok.. nnt share dengan saye..

15 comments:

jaja_NorLiza said...

haaa...tgk bila fifi dah marah! errmm...sabar ye..blacklist kedai tu!

MaMaMiaRaYYaN said...

fie camtu ekk rp klpe laut....cam sdp je...sedap ke....aduii spoil mkn msin2...dh la pewot lapa...kiki

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, haa masin? kalau sheila tak sambung makan dahh. nanti kalau pergi cameron, kena ingat takleh masuk kedai ni. hihi nanti darah naik Y_________Y

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama tak p aiiihh.

Kopiolimauice said...

makkkkaihhh klu dah masin bleh mendatangkan kemarahan la...apa2 pun buah kelapa laut tu macam sedap!

izan mama mia said...

bagus.. nnt confirm akak xmo g kedai tuu..garam tertumpah gamaknya.. cian kan...

~ NANA ~ said...

tak pernah mkn kelapa laut tu...hehe

ayokkk fi dah marah...lepas ni xyah g dah la kedai tu kn...hehe

LYAfrina said...

kiranya indah khabar dr rupa..tp maybe btl la 2thn lps kdai ni mmg bgus.. maybe skarangs ervis kedai ni dah kureng..or sebab dh tukar owner ke..

dalila said...

Nasib aku xjd mangsa..kedai yg sm aku mkn 4thn lps..

::EIDA:: said...

dah dua kali ida pergi CH, tapi tak pernah pergi makan sini.. kene cube ni. maknenye kene pergi lagi CH. HAHHAHA

zarena heeney said...

hehehehhee terbaik la fifi
biar org lain boleh tahu jugak keadaan kedai nie mcm mana

rasa apa kelapa tu fifi
tak pernah mkn pun

nurin irfan said...

Yup..kedai ni mmng x sedap dulu kini n forever!

nurin irfan said...

Yup..kedai ni mmng x sedap dulu kini n forever!

MySaRaH said...

Assalamualaikum..

ha, dari 1st pegi kemeren mmg kami sefamily pegi makan sini.. mmg sedap la makanan dia..

tahun kedua pegi, ok lagi rasanya.. last pegi tahun ke3, ms tu sy preggy, ya ampun punye la lambat smp sy dah berangin2 ni..mulut dah mule mengomel ajak hasben n family sy gi tempat lain je tp dorg kata sabar, sabar.. da smp makanan, tak sesedap dulu..

next month nak gi kemeren lagi, kali ni sy, hasben n baby je.. mmg tobat la tanak gi makan sini lagi..

baik gi makan kt medan selera yg tepi jalan dekat2 ngn bus stand tu.. slalu gak makan situ n setakat ni takde la pengalaman pahit lagi :)

Anonymous said...

husband sy makan kat situ oder tomyam jgk... sumpah xsedap... macam rasa air yg di letak barang2 untuk tomyam.... last la mkn kat situ

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...