Thursday, February 6, 2014

cameron highland - part 1

assalamualaikum..

entry sebelumsebelum ni saye ade cerite kami singgah somewhere dari kampung sebelum ke kajang kan? nun kat atas tu la tempat kami singgah.. entry aktiviti petang dekat rumah moyang ufairah tu petang last kami di sane.. esok pagi dalam pukul 930 pagi rasenye kami bertolak balik.. sebelum tu singgah rumah PIL hantar barang sikit.. salamsalam duduk dalam setengah jam dan meluncurlah kami ke cameron highland..

kami naik CH ikut simpang pulai.. selese sikit jalannye.. luas lapang boleh relax.. sebelum mendaki saye tidur dulu.. penat.. ufairah pon same tidur.. kalau ufairah tak tidur takdenye saye boleh tidur.. kesian DH drive.. saye da lame sangat tak drive.. dengan keadaan macam sekarang ni.. memang malas nak tukartukar.. DH pon redha je.. rasenye kami sampai dalam pukul 2 kot.. bawak slow je.. tengok pemandangan ambil angin nyaman.. best!

nak duduk dalam car seat jarangjarang.. kalau tidur saye lagi suke letak kat tempat kaki belakang lapik tilam.. baru selese dan lame die tidur..

best kalau dapat tanam sayur macam ni..

tak sangke bile sampai sejuk sangat.. tapi takde la sampai negatif kan.. hahaha.. mase sampai tu berkabus tebal tak nampak ape.. saye cakap dekat DH. 'abang.. depan tu gelap.. hujan ke kabus' DH balas 'kabus' ye korang.. memang tak nampak ape kabus tebal.. selalu pergi panaskan.. memang ufairah saye pakaikan skirt nipis.. miahaha.. awek tu cepat berpeluh..

tengok kabusnye.. memang tak nampak ape.. sejuk sangat..

tempat pertame kami berhenti Al mashoor strawberies sebabnye nak pergi toilet.. nak membuang.. sempat la jalanjalan kat ladang tu.. beli jam dengan madu yang comelcomel sebekas RM2.. ufairah sempat la main dengan arnab dalam sangkar.. tengok je sebenarnye.. sempat jugak layan kan ufairah bile die sebut.. 'ibu nak duduk nak gambar' ape lagi.. nak ambil gambar la tu..

ufairah lepak dengan abah sementare ibu pergi toilet..
ufairah excited tengok strawberi.. saye duk pesan.. jage tangan die takut kene petik.. haha..
dekat almashoor strawberies.. ufairah nak gambar kat sini.. abaikan ibu tu..

habis da round situ kami teruskan perjalanan lagi.. jumpe kea farm.. stop kejap.. lapar.. beli makanan gorenggoreng.. traffic jam kot kat situ.. kene pulak kami parking kat dalam hajat di hati nak cari sarung tangan sweater dengan topi untuk ufairah.. saye tak ready langsung sweater ke ape sebab tak jangke sejuk.. lastlast yang kami beli.. keropok lekor, ayam goreng, fries dan bende wajib.. strawberi coklat!~ hahaha..  lupe.. topi untuk ufairah.. sampai sini jela.. nanti sambung ye!~ 




11 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, bestnya berjalan... sheila tak pernah pergi sini lagi. hehe teringin gak nak pergi, tapi sejuk2 ni nanti simpul biawak pula kita. hihi

Nafira usof said...

Fifi buat akak rindu dengan CH!
rindunye dengan suhu sejuk di sana!

Kopiolimauice said...

rindunya nk ke sana...sejukkk tu yg best

izan mama mia said...

wah best nyer..berkabus dan sejuk....akak tak pernah sampai pon sana

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama yui tak p sana.

dalila said...

alaaaa~~
pendeknye citer..
semangat nak bace ni..
strawberi coklat pelisss..
(oh..dh blk lame? Ok...)
(-___-)

MaMaMiaRaYYaN said...

amboi mok...stoberi coklat je mntaknye.....

btw fifi....bestnye CH....Ttp lg best p jumaatlm sabtu..best p pasar mlm brichang...impian xtercpi lg nk p sini tuk bwak 1fmiy at home....grrrrrr

mama ila said...

bestnye..bila lah nak sampai sana lagi..dah lama tak gi sana... =)

ros_reeza said...

nak strawberry! hihihi

zarena heeney said...

singgah tak pasar malam brinchang
ena klku pergi CH suka pergi pasarnya

mcm2 ada kan

Cik Puan Ac said...

Kena persiapan baju sweater glove utk baby gini. Takut sejuk beno. Tq for the info dlm entry hehehe

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...