Friday, February 7, 2014

cameron highland - hotel chua gin #part 2

assalamualaikum..

jom sambung cerite cameron higland.. sekarang ni entry kene pendek.. nanti bosan korang bace.. miahaha.. sebenarnye.. saye busy.. walaupon tak busy mane.. tapi kalau boleh saye nak siapkan kerje sebanyak yang boleh sebelum cuti lame.. syoknye.. tak sabar nak cuti lame.. yahoo.. siape nak join? cuti 3 bulan.. kalau la kaye.. mau saye sambung sampai 2 tahun..

habis shopping kat kea farm.. redah jalan sesak nak keluar dari pasar.. terus gerak ke brinchang.. kali ni memang da decide nak tidur dekat brinchang.. taknak tidur dekat tanah rate.. sebelum ni kami pergi tidur dekat tanah rate.. duduk apartment.. tu pon sebab nak jumpe sepupu DH.. lupe.. sepupu DH kerje sane.. kali ni pergi kami tak jumpe pon sebab sepupu DH turun bawah.. balik kampung.. jadi saye da cakap awalawal dekat DH yang saye nak duduk brinchang.. senang nak pergi manemane..

hotel pilihan kami? hotel murah je.. haha.. bukan nak berhoneymoon pon.. setakat nak tidur je.. pukul 5 lebih kot kami check in.. mane taknye.. mencari parking.. woott wwoott.. memang susah ya amat. tak tercapai dek akal.. dengan pasar malam buat jammed.. nak pusing 2 3 kali.. tak larat.. saye budget hotel dalam RM 130 ke RM150.. 

da dapat parking round.. tak ingat hotel pertame kami tanye.. tapi yang saye ingat rate die RM160.. ok not bad.. takpe.. kite round lagi.. kami mule dari bawah.. jauh sikit dari pasar malam.. saye cakap kat DH.. takpe.. kite round lagi.. kot dapat lagi dekat dengan pasar malam dan murah.. hotel kedue RM180.. ekh lagi mahal.. dekat 4 hotel kami tanye.. paling last RM200.. kire paling murah RM160 dan paling mahal RM200.. takpe.. kite round deret lain.. kami pergi hotel chua gin.. tanyetanye ade bilik RM85.. murah kot.. under budget.. sebab da penat sangat.. kami accept je.. tak tanye ape da..

DH tengah register.. kami duduk atas sofa.. penat round pekan Brinchang..

sekali masuk bilik.. bilik kami takde aircond.. miahaha.. bilik kipas.. da la kipas meje.. yang kecik pulak tu.. nak tukar da bayar.. nak taknak duduk jela.. asal ade tempat tidur.. saye tak kesah bab aircond.. tapi saye jadi kesah sebab mase kami pergi terlalu sejuk.. suhu kat bilik sampai 14darjah celcius.. kalau aircond boleh jugak adjust suhu kan.. aiseh.. hadap jela tidur berselubung..

ni la kipas kami tu.. ade TV flat screen..
kemudahan katil, almari dan kettle..

keluasan bilik takde la luas mane.. muat la nak sembahyang.. tu yang pentingkan.. kemudahan dalam bilik ade kettle, water heater (wajib ade.. kalau tak kami taknak mandi) almari.. meje solek.. meje tepi katil.. ala.. kemudahan yang asas tu kire cukup la.. da baringbaring dalam setengah jam kot.. sembahyang jamak akhir.. kami pon turun keluar.. ke mane? next entry la.. kami turun dan balik bilik dekat pukul 9.. lagi satu.. hotel ni takde lift.. kene pulak kami dapat tingkat 2.. memang bergegar lutut nak naik sampai atas.. hahaha.. kalau datang cameron nak hotel budget boleh la kot duduk sini..

ni type bilik macam kami punye tapi kami punye takde tingkap.. ni ade tingkap.. saye snap mase housekeeping tengah kemas bilik.. 
ni bilik family room.. pon saye snap mase housekeeping da sudah kemas..

9 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, wahh bestnya bulan depan start cuti 3 bulan. hapy for you. tak sabar tunggu adik ufairah keluar. hehee. waaaaa cameron. nak g sini! hehee

Kopiolimauice said...

eh..sat je ye dah nk cuti ;p hahhaa comel nye la kipas nya, sib baik kt cameron ada la jugak sejuk nya...

izan mama mia said...

comey je kipas tuu..tapi ctu kan tempat sejuk..oklah xdop ekon pon kan.. haih..dok baca je kisah org g CH..terasa rasa gop nk g

Nafira usof said...

Rindunye nk ke CH..
Haitu sis pergi pon duduk hotel bajet jugak. Janji selesa jer lah kan. Hehehe.

ros_reeza said...

Ros tak pernah jejak lagi Cameron.. bila nak sampai ni :)

~ NANA ~ said...

best kn cuti2? i suka cameron sbb sejuk & nyaman :)

~ NANA ~ said...

best kn cuti2? i suka cameron sbb sejuk & nyaman :)

dalila said...

Hohaa..bestnye cameron..
Lps kawin honeymoon kt cameron je..lps tu xprnah pegi dah..bln 3 ni mcm best je klu dpt pegi..

zarena heeney said...

wpun murah tapi ok jugak tu fifi
mmg kena bajet jea skang nie kan

suka dgn cara fifi bila nak pergi melancong
ada siapkan kerta keja tu
terbaiklah

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...