Thursday, February 20, 2014

cameron highland - tempat wajib pergi.. big red strawberi farm.. #part 5

assalamualaikum..

ngantuk sangat hari ni sampai nak buka mate pon tak boleh.. hebatkan.. intro untuk entry ni cerite hal mengantuk dekat office.. haha.. memang sekarang tenage macam makin kurang.. penat betul.. semalam tak update sebab halfday.. pergi check up.. sebenarnye ade cerite tentang check up.. nanti la saye cerite.. sedih betul blog saye ni.. rase macam takde langsung entry khas cerite tentang mengandung.. kahkahkah.. sorry la ye.. nanti la saye up satu due..

da habis cerite pasal pasar malam.. balik makanmakan sembahyang tidur.. budget nak bangun awal.. lepas sembahyang subuh pakat tidur balik.. terjage pukul lapan okeh.. mane taknye.. bilik takde tingkap.. memang gelap jela.. walaupon gune kipas kecik tapi nyenyak.. penat kot.. bile da terjage tu.. basuh muke tukar baju kejut ufairah terus keluar.. memang betul kami tak mandi sebab sejuk yang teramat.. perlu ke mandi? peluh pon tak.. hahaha.. ayat bele diri..

saye da ready.. jom la jalan.. 
sebelum sampai big red strawberry farm kene daki bukit tinggi.. jumpe cactus valley dulu.. 
pitstop terakhir sebelum ke cafe..
 tempat yang di tuju.. big red strawberry farm.. memang tu tempat saye nak pergi.. nak pergi makan waffle yang semue orang sebutsebut tu.. pergi sane menapak gune kaki sendiri.. dekat la jugak. saye cakap macam tu sebab kami jalan sampai je.. tapi penat die.. korang tak payah cakap.. dengan nak dukung ufairah garegare lupe bawak carrier tugas DH.. kesian.. memang rase menyesal tak bawa kerete.. tapi bile fikir alasan taknak bawak kerete rase bagus..

antare alasan taknak bawak kerete.. saye takut traffic jam.. standard cameron la kan.. memang traffic jam memangjang da buang mase nak beratur.. kedue bab parking.. kalau la da ramai yang sampai situ.. tak ke payah nak parking.. biar la die tulis 200 parking available.. kalau takde parking nak pusing balik.. memang tak berani ambil risiko la.. tu parking dekat big red strawbrry farm.. tak masuk bile da balik dari situ.. nak parking dekat hotel.. kawasan hotel tu memang betulbetul depan deret kedai.. dah kalau tak dapat parking mane nak parking kemas barang bagai.. jadi menapak la kami bertige..

ibu pon nak ambil gambar dengan ufairah..
keluarge kecil kami!~
penat berjalan.. berhenti banyak kali.. sampai DH kene tunggu atas bukit.. maklumlah.. orang perut boncet ni memang lambat sikit bab jalan.. bile da sampai.. rase lege sangat.. tengok pokokpokok sayur die kembang mekar segar.. rase macam nak gigit je.. seronok kalau kite tanam pon jadi macam tu.. segar sangat mate mase tu.. tak masuk hidung lagi.. segar jugak sebab banyak oksigen..

tengok salad die.. melimpah ruah..

bile da sampai kafe die pulak.. rase nak order semue makanan, lepas tu tak habis.. saye makan waffle dengan ape bende ntah.. DH pula french fries dengan teh strawberi.. tapi tak kene dengan tekak die.. saye yang habiskan.. mihmihmih.. die order kopi pulak.. sejuksejuk minum panas memang heaven.. tapi makanan saye semue sejuk.. nak bagi kenyang order mashed potato.. habis makan menapak la balik ke pekan brinchang untuk shoping yang terakhir..


ok.. habis da cerite tentang big red strawberry farm.. tempat yang wajib korang pergi kalau datang sini tau.. kot nak cube waffle bualan orang ramai.. yang bestnye.. rasenye masih same macam 2 tahun lepas yang saye pergi.. tak macam kedai yang saye cerite sebelum ni.. bye!~

9 comments:

Kakzakie said...

Bila kawan-kawan buat N3 yg ke CH memang tempting tengok strawberry dialah Fifi.

Ufairah pun supporting betul tak penat ke sayang?

diana said...

tengok salad dia kembang2 cantik je..kalau la tanam kat umah jadi gitu kan best..hari2 buat laksa..heheeeh

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, wahh best sangat. bilalah nak datang sini Y________Y

Kopiolimauice said...

rajinnn nya menapak ;p mmng senang la nk besalin nnti ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh..mknn dia mmg menarikla kak!!!

::EIDA:: said...

dessert die............... terliur pepagi ni! HHAHAH

Nafira usof said...

bestnyeeee... tak pernah lagi pergi ke cactus valley.. kena panjat bukit tinggi eh?? hehehe

zarena heeney said...

ena tak pernah sggh sini pun
bila ena ajak mr.hubby pergi CH dia taknak pergi dah
alasan sbb dah pernah pergi huhuhu

nak pergi lagi best kan

dalila said...

Mcm best je..kllu aku gi cameron aku wassap ko je la tny nama tempat ni..aku kan cpt lupe..kekeke..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...