Monday, April 30, 2012

ufairah mengekek-ngekek.. pandai anak ibu..

assalamualaikum..


monday blue hari ni.. nak update blog pagipagi mood ke laut.. ni da pukul 3lebih.. lagi sejam lebih nak balik.. rase seronok.. sebab esok cuti.. perasaan rindu pade ufairah membuakbuak.. ohh my little precious.. ibu rindu kamu.. baru saye tahu kasihnye ibu pade kite  mase kecikkecik dulukan.. bile kite besar nak bersusah sikit untuk ibu pon pk ratusratus kali.. tak semue la.. kite tak sedar yang mase kite baby, panas sikit pon kite payungkan.. kalau boleh hujan setitik pon jangan kene kat anak.. nyamuk apetah lagi.. dipenyekpenyek sampai tinggal serpihserpih.. kalau bunyi ek sikit pon kite da tak keruan.. berdukung sane sini.. kalau tengah makan ufairah nangis? sampai tercekik saye makan.. tak pon tinggal je macam tu..

kadangkadang nak train abah ufairah jage ufairah time nangis.. in case saye terpakse berkursus atau kerje luar.. abah dukungdukung ufairah tapi ufairah tetap nangisnangis jugak.. saye di dapur mundarmandir tak keruan.. tak sedap hati.. tu depan mate.. kalau belakang? adoi.. tak sanggup nak fikir.. tu baru sikit kasih ibu rasenye.. kalau kite yang besar ni.. ibu mintak tolong sikit ah la.. kejap la.. nak tengok tv la.. tengah cakap fon la.. kalau kite mase kecikkecik dulu.. baru bunyi ek.. ibu da kelam kabut.. Allahhuakbar.. besarnye kasih ibu.. tak sanggup ingat sebab ibu kandung saye da takde.. saye tak sempat nak balas jase ibu saye.. saye tak betulbetul hargai ibu saye.. sekarang cume doa mampu saye kirimkan.. Ya Allah.. makbulkanlah doaku ini.. 

due rangkap pengenalan da buat saye sedar besarnye kasih ibu.. back to the topic.. semalam malam, ufairah taknak tidur awal.. ibu yang kelam kabut pagi tadi iron baju keje.. tak sempat jugak even da bangun pukul 3.40am.. bukan 4.30am ok.. direct feed ufairah mandi dan buat kerjekerje sepatutnye.. bile ufairah taknak tidur malam saye enjutenjut dalam buai pon die taknak jugak.. tetap besarkan mate.. saye give up.. saye da susukan ufairah sampai kenyang tapi die taknak.. nak main jugak..

akhirnye saye main cakcak dengan ufairah.. ufairah dalam buai saye confirmconfirm la kat luar.. hihi.. bile saye agah die terkejut.. 1st time agaknye.. bile da 2 3 kali.. die ngekek ketawe.. saye yang suke.. sampai en. suami pon terkekekkekek tengok ufairah mengekek.. yela.. anak da pandai main agahagah.. agaknye da lame kot ufairah pandai.. sebab duk tengok BS buat.. semalam baru 'makpak' nye nak try.. ngekek terus si kecil tu.. tak sabar nak balik.. nak jumpe my beloved ufairah!~

2 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is baru sempat singgah hari ni.. terbizi set.. hohoho (^____^)

salam sayang untuk si kecil ufairah (^___^)

Fifi said...

ufairah sayang aunty jugak.. :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...