Friday, April 20, 2012

Terima Kasih Abang

assalamualaikum..

entry ni khas buat suami saye.. Terima kasih abang.. abang banyak bantu sayang dalam macammacam hal.. paling cool abang tak malu nak bantu sayang buat keje rumah.. i heart you.. hihi.. tak kire kalau sayang sihat, sakit, penat, tak larat.. abang tetap rajin..

bile weekend, bangun pagi bukan sayang yang sibuk kutip baju kotor tapi abang yang kutip.. bawa pergi mesin basuh dan mesin basuh basuhkan.. hihi.. bile mesin basuh menyanyinyanyi tande suruh kite ambil dan sidai.. abang yang pergi cepatcepat dan sidai.. bile saye cakap nanti saye buat.. cume jawapan ini yang saye dengar.. sayangkan penat.. sayang rehat la.. waahh.. sangat seronok dan terserlah kemalasan saye.. haha.. bile petang saye kelamkabut kate baju tak angkat lagi (bile kami keluar jalan) abang mesti jawab.. abang da angkat sebelum kite keluar tadi.. tinggal 1 2 yang tak kering je.. berbunge lagi hati saye..

bile time makan pulak.. kami makan bersame.. habis makan abang mesti cakap.. takpe sayang.. tinggal je dalam sinki tu.. nanti abang basuh.. sayang g tengok anak.. see.. betape banyaknya pertolongan suami saye pada saye.. terime kasih abang..bukannye basuh pinggan saje.. kadangkadang siap lap meje kemas dapur..

kalau hal kemas rumah pon same.. termasuk bilik.. saye duduk di luar tengok anak.. masuk je bilik tengok da berkemas.. depan pon same.. terime kasih abang.. kalau la abang takde sayang taktau macam mane sayang nak teruskan hidup ini..

tapi kalau bab masak memasak, jahit menjahit, ironmengiron.. memang kerje saye.. takkan la suami nak buat semuekan? kesian jugak.. tu pon saye da rase senang dengan pertolongan suami.. kami berkerjasame.. terime kasih Ya Allah kurniakan suami yang melengkapi kekurangan yang saya ade ni.. Alhamdulillah.. semoge kite menjadi pasangan yang saling hormat menghormati, bantu membantu dan sayang menyayangi.. semoge sayang menjadi isteri abang di syurge kelak..

4 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alhamdulillah... indahkan sebuah cinta yang halal itu (^___^) moga berbahagialah sehingga ke syurga..amin

salam ukhwah, is follow sini @66tau (^___^)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

anak kita lebih kurang sebaya ka? anak is/ kak is baru 4month dis april (^___^)v

PutriesNoora said...

sweetnya =)

ParentLite said...

kak eeiyss--> alhamdulillah.. sangat indah nikmat Allah ni.. anak saye mude lagi la kak.. ufairah lahir 17jan..

kak noora--> alhamdulillah..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...