Thursday, April 19, 2012

Ufairah is fully breastfeed and cloth diapering..

assalamualaikum..

fuhh.. penatnye jadi ibu.. sangat penat.. schedule sangat pack.. (ayat tak boleh blah.. macam ayat g kursus) makin sibuk bile mule bekerje.. hari ni hari keempat.. tambahan pula baby ufairah is fully breastfeed + she is using cloth diapers.. bile orang bace mesti orang kate jimat gile saye ni kan.. kedekut.. susu taknak beli.. pampers pon same.. bukan saye kedekut.. sebab..

saye SAYANGKAN baby ufairah la saye buat ni semue.. ingat senang ke nak fully breastfeed sambil bekerje? siap amalkan pemakaian cloth diapers lagi.. kalau la semue orang tau kebaikan susu ibu berbanding formula mesti semue orang akan berusehe menyusukan anak mereke.. yes.. saye mengaku saye penat.. hampir give up.. tapi saye akan cube habiskan 6bulan pertame untuk anak tanpe makanan dan minuman lain selain susu ibu.. serta berusehe meneruskan sehingga 2tahun.. saye nak bine antibodi anak saye supaye die jarang dapat sakit.. ini cume usehe saye.. lain Allah yang tentukan..

penggunaan cloth diaper pulak sebab saye nak elak nappy rash pade montot anak saye disamping menjage alam sekitar.. even anak saye baru 3bulan sekarang ni.. kalau die poo poo die akan tunjuk rase tak selese.. sebab ape? sebab cloth diapers kan kain.. jadi lagi senang die nak bezekan yang basah dan kering.. mungkin toilet training untuk baby ufairah akan berlaku lebih awal..

bab jimat dengan breast feeding dan cloth diapers ni adelah bonus bagi saye.. setiap ibu bapa nak yang terbaik untuk anak mereke.. biar la susah macam mane pon.. kan? i love ufairah sooo much... thank you Allah for the little khalifah untuk saye dan suami.. semoge kawan-kawan saye yang masih menanti akan mendapat hadiah dariMu juga.. makbulkanlah doa hambaMu ini.. amin..

2 comments:

tiefazatie said...

wah...dah ada baby ye..
tahniah2..moga baby sihat2 je..=)

ParentLite said...

hihi.. tetibe je kan..
thanks..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...